
Recept s fotopostupom na cukinu opäť inak. Výborná rýchlovka, len sa treba trošku pozabávať s prekladaním slaninky. Taký pekný kompromis medzi zeleninou pre mňa a mäsom pre chlapa.
2 | kusov | cuketa |
150 | gramov | slanina |
5 | polievkové lyžice | kyslá smotana |
50 | gramov | parmezán |
100 | gramov | cherry paradajky |
trocha | olivový olej | |
soľ | ||
grilovacie korenie na zeleninu |
1. Cukinu dôkladne umyjeme a nakrájame na kolieska, tak aby v spodnej časti ostala cukina v celku, nevadí ak sa nie vždy podarí. Preložíme na vymastený ideálne okrúhlu pekáč. Ak sa nechcú od seba oddeľovať jednotlivé časti, treba trošku "nalomiť"
2. Slaninu nakrájame na tenké plátky, prerežeme na menšie časti a vkladáme medzi nakrájanú cukinu.
3. V miske vymiešame zo dve PL olivového oleja, pridáme soľ, korenie na grilovanú zeleninu, alebo iné aké zvyknete používať. Premiešame a pokvapkáme, potrieme.... cukinu. Dáme piecť pri teplote cca 230°C alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou na cca 15 minút.
4. V miske vymiešame kyslú smotanu so strúhaným syrom, časť si necháme na posypanie. Pridáme trochu soli, čierneho korenia ... Vyberieme cukiny z rúry a rovnomerne na ňe rozdelime smotanu so syrom. Vrch posypeme ešte syrom, dáme piecť na cca 10 minút.
5. Tesne pred dopečením dáme upiecť cherry paradajky, stačí chvíľu, moje som trošku prešvihla. Inak som zistila, že najnovšie mi chutia najviac pečené paradajky a šalát
6. Pečieme kým je vrch zlatohnedý. Podávame so šalátom. Fotenie, bolo veľmi bleskové, lebo som mala málo času, ale výsledok bol ozaj chutný, dokonca ani MM nehundral a on cuketu nemusí.





Mňam, mám rada takéto rýchle,ľahké papanie