Popis
Recept s foto postupom na jednoduché zapekané morčacie alebo kuracie prsia so syrom a smotanou. Keď potrebujete zmenu.

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 15 minút |
Čas varenia / pečenia | 1 hod |
Celkový čas | 1 hod, 15 minút |
Ingrediencie
6 | kusy | morčacie rezne (alebo kuracie prsia) |
1 | šálka | kyslá smotana (alebo pol šálgy majonéza, pol šálky smotana, nemala som doma nič z toho, použila som jogurt) |
1⁄2 | šálka | strúhaný parmezán |
6 | plátky | syra |
trocha | olej, soľ, korenie | |
3 | strúčiky | cesnak |
Inštrukcie
Morčacie rezne, alebo celé kuracie prsia rozložíme na dno vymastenej zapekacej misy. Prekryjeme ich plátkami syra. V miske vymiešame 1 šálku kyslej smotany, (alebo bieleho jogurtu alebo 1/2 šálky majonézy a 1/2 šálky smotany), so soľou, korením, prepasírovaným cesnakom a 2/3 strúhaného parmezánu. Hmotu rozotrieme na plátky syra a navrch ešte posypeme zvyšným syrom. Pečieme pri teplote cca 225°C cca hodinu, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou.
Podávame so zemiakmi, v rôznej podobe, alebo šalátom, prípadne krátko podusenou zeleninou.
Postup:






- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť