Zapekané palacinky a la lasagne.

Popis

jednoduché jedlo, ktoré zvládne aj začiatočník...
Zapekané palacinky a la lasagne. - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
45 minút

Ingrediencie

300gramovhladkej múky
2kusyvajec
300millilitrovmlieka
1⁄2čajová lyžičkasoli
 trochaoleja
 štipkasoli /na omáčku/
1kusfazule v v paradajkovej omáčke
4kusyrajčín
3kusymrkvy
4kusyčersvej bazalky
2polievkové lyžicemasla
2polievkové lyžicehlad. múky
500millilitrovmlieko
100gramovnasrúhaného tvrdého syra do bešamelu
100gramovtvrdého syra na posypenie
150gramovšunky

Inštrukcie

Na začiatok si pripravíme cesto na palacinky: zmiešame múku, soľ, pridáme vajcia a toľko mlieka, aby vzniklo /polotekuté/ cesto na palacinky, necháme odstáť bokom... Potom si pripravíme náplň: na oleji si osmažíme očistenú a nahrubo nastrúhanú mrvu, pridáme olúpané a na kocky nakrájané rajčiny, osolíme, primiešame fazuľu z konzervy a odstavíme, vmiešame na kocky nakrájanú šunku a natrhanú bazalku. Následne si pripravíme bešamel: rozpustíme maslo, zasypeme múkou, osmažíme a po troške zalievame mliekom - zakaždým dôkladne rozmiešame, aby sa netvorili hrudky, do horúcej omáčky vmiešame syr. Nastavíme rúru na 200°C a teraz prídu na rad palacinky, pečieme ich hrubšie na omastenej panvici, a hneď aj plníme: do okrúhlej nádoby na spodok si dáme prvú palacinku/ netreba mastiť, palacinky sú dosť mastné/ a hneď si dáme piecť ďalšiu...palacinku v zapekacej miske si potrieme časťou plnky - asi 4-5 PL, trochou bešamelu - asi 2-3 PL a zakryjeme ďalšou palacinkou...takto pokračujeme, kým sa neminú všetky ingrediencie - mne vyšlo 6 ks palaciniek a bola toho plná jenská misa...povrch posypeme syrom a zapekáme 30 minút...po zapečení vyberieme a necháme asi 30 minút odpočinúť.
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Komentáre

určite dám vyskúšať dcéram
už neviem čo variť
a ony by jedli len pizzu

Chichocem sa Presne to poznám, keby to bolo na mojich chalanoch, tak uživíme rýchle občerstvenia a pizzérie v širokom okolí...potom prídu na rad gastroenterológ a pod. špecialisti Veľký úsmev ...ešteže mám božskú trpezlivosť ohľadne varenia Mrkám

toto zvládnem a nádhera...mňam. Úsmev

Áno určite zvládneš...a ďakujem Hambím sa

...skúste miesto bešamelu (kde je múka) použiť polotovar, ktorý si každá môže pripraviť do zásoby.
1 menší zeler, 3-4 petržleny, 5-6 mrkiev.
Všetko očistiť, nakrájať na kocky, povariť vo vode (aby bolo ponorené) s trochou celého čierneho a nového korenia, bobkovým listom a štipkou soli. Ak je mäkké, rozmixovať ponorným mixérom, či prepasírovať....komu ako.... Úsmev
Je to dobrý základ pod sviečkovú ale aj ako "bešamel" do rôznych zapekaných jedál.
Môj neznáša zeler...ani petržlen nejak zvlášť....a toto zje aniž by tušil čo jedol a chváli až po nebo (giggle).
Používam to aj v kombinácii s paradajkovým pretlakom do omáčok na cestoviny....nikto nerozozná od múkou zaprávaných jedál a je to stráviteľnejšie....
P.S. väčšie množstvo mrazím.

Úsmev pod sviečkovú tiež používam takýto základ namiesto zahustenia múkou, ale do cestovín som ešte neskúšala Mrkám ...

tak toto určite spravím, už dlhšiu dobu hľadám niečo čo sa dá použiť na zahustenie miesto múky Áno

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok