Je veľa receptov na fazuľovú polievku. Táto hustá fazuľovica vďaka údenému mäsku bude chutiť aj tým, ktorí strukoviny neobľubujú. Je taká hustá a sýta, že vydá aj za hlavné jedlo.
Pridaním čerstvých byliniek do fazule pripravíte veľmi chutné a zaujímavé jedlo. Ak použijete konzervované fazule, je to aj veľmi rýchle jedlo, ktoré môže byť na stole doslova za pár minút. Môžete podávať ako šalát, prílohu ale aj hlavné jedlo.
Nezvyčajný recept na jedlo z bielej fazule. Ak nemáte čas na dlhé varenie, pomôžte si konzervou. Alebo uvarte viac fazule naraz a uložte porcie do mrazničky. V prípade, že máte fazuľu uvarenú alebo v konzerve, príprava celého jedla zaberie len 15 minút.
Fazuľa patrí medzi dôležité zdroje živín a tak je fajn snažiť sa ju zaradiť do jedálnička čo najčastejšie. Ak vás odrádza dlhé varenie, kľudne použite konzervu. Hľadajte takú, v ktorej je minimum surovín, ideálne iba fazuľa, voda a soľ.
Pre milovníkov cottage syra, ktorým sa žiada trochu zmeny. Varená fazuľa pridá do jedla bielkoviny aj vlákninu. Ideálne na chlieb alebo ako dip na zeleninu