Popis
jednoduché jedlo

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Zdroj | nejaký starý casopis |
Čas prípravy | 1 hod, 30 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 1 hod, 30 minút |
Ingrediencie
600 | dekagramy | zemiakov |
300 | dekagramy | hladkej múky |
1 | kus | vajce |
kus | voda,sol | |
200 | dekagramy | oravskej slaniny |
200 | dekagramy | eidam |
kus | smotana na šľahanie | |
kus | olej |
Inštrukcie
surové ocistené zemiaky nastrúhame na jemno,primiesame k nim múku,vajícko,sol a tolko vody aby sme dostali polotuhé haluskové cesto..do vriacej slanej vody sádzeme halusky z lopárika pomocou noza alebo lyzicky,uvaríme,scedíme,prepláchneme vodou..potom ich na panvici na troche oleja poopekáme zo vsetkých strán..slaninku pokrájame na kocecky a upecieme,na tanier si nalozíme halusky,nastrúhame na ne syr,pridáme trocha smotany,sol a slaninku a papáme..dobrú chut..u nás musím robit 2-3x vacsiu dávku lebo sa idú za haluskami vsetci utlct..je z nich síce kopa riadu a aj dost roboty ale sú fakt chutovo perfektnéééé:)
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
Komentáre
Mňááááááááááááám.............
Aj u nás sú haluškový.Nechám sa inšpirovať v chladnejšom počasí.
Teraz určite doma nenájdem dobrovolníka ktorý bude stáť pri šporáku a hádzať v tejto horúčave halušky. 