
Jednoduché jedlo
600 | dekagramov | zemiak |
300 | dekagramov | hladká múka |
1 | kus | vajce |
trocha | voda | |
trocha | soľ | |
200 | dekagramov | oravská slanina |
200 | dekagramov | Eidam |
trocha | smotana na šľahanie | |
trocha | olej |
Surové očistené zemiaky nastrúhame najemno, primiešame k nim múku, vajíčko, soľ a toľko vody, aby sme dostali polotuhé haluškové cesto.
Do vriacej slanej vody sádžeme halušky z lopárika pomocou noža alebo lyžičky. Uvaríme, scedíme a prepláchneme vodou.
Potom ich na panvici na troche oleja opčeiem zo všetkých strán.
Slaninku pokrájame na kocky a upečieme.
Na tanier si naložíme halušky, nastrúhame na ne syr, pridáme trocha smotany, soľ, slaninku a papáme.
Dobrú chuť.
U nás musím robiť 2-3x väčšiu dávku lebo sa idú za haluškami všetci utĺcť. Je z nich síce kopa riadu a aj dosť roboty, ale sú fakt chuťovo perfektnéééé:)
Ďalšie recepty
Aj u nás sú haluškový.Nechám sa inšpirovať v chladnejšom počasí. Teraz určite doma nenájdem dobrovolníka ktorý bude stáť pri šporáku a hádzať v tejto horúčave halušky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mňááááááááááááám.............