
M.á.r.i.a | Recept na domáce klobásky
A keď už zabíjačkujem, tak aj klobásky, niečo na čerstvé upečenie, ostatné dať zaúdiť. Mňam, bude do kapustnice.
Ingrediencie
1600 | gramov | bravčové plece |
500 | gramov | bravčový bôčik |
20 | gramov | cesnak |
10 | gramov | červená paprika pálivá |
30 | gramov | červená paprika sladká |
6 | gramov | mleté čierne korenie |
6 | gramov | rasca |
48 | gramov | soľ |
bravčové črevá | ||
Šalát z kyslej kapusty: | ||
500 | gramov | kyslá kapusta |
3 | kusov | vajce |
1 | kus | cibuľa |
2 | polievkové lyžice | olej |
mleté korenie | ||
soľ |
Postup
Mäso zomelieme na mlynčeku, cesnak na jemno prelisujeme. Pridáme všetky koreniny, (soľ rozpustíme v troške vody) a zmes dobre premiešame. Necháme chvíľku dležať a znova premiešame aby sa suroviny dobre spojili.
Črevá premyjeme a naplníme klobásovou zmesou. Viažem dlhé klobásky podľa seba a máme hotovo. Niečo dáme upiecť ku krvavničke - 30 min. a máme na obed a ostatné šup do udiarne....treba si nájsť kamaráta čo to zaúdi.
Kapustový šalát - kyslú kapustu trochu premyjeme aby neba až tak kyslá, cibuľu nasekáme na drobno, natvrdo uvarené vajíčka nastrúhame. Pridáme olej, soľ, korenie dobre premiešame. Veľmi dobre ku klobáskam chutí.

M.á.r.i.a
Ďalšie recepty
... a tá údená ako zavoňala , neviem či vydržím
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Jaj ta u vás to musí rozvoniavať