
M.á.r.i.a | Recept na domáce klobásky
A keď už zabíjačkujem, tak aj klobásky, niečo na čerstvé upečenie, ostatné dať zaúdiť. Mňam, bude do kapustnice.
1600 | gramov | bravčové plece |
500 | gramov | bravčový bôčik |
20 | gramov | cesnak |
10 | gramov | červená paprika pálivá |
30 | gramov | červená paprika sladká |
6 | gramov | mleté čierne korenie |
6 | gramov | rasca |
48 | gramov | soľ |
bravčové črevá | ||
Šalát z kyslej kapusty: | ||
500 | gramov | kyslá kapusta |
3 | kusov | vajce |
1 | kus | cibuľa |
2 | polievkové lyžice | olej |
mleté korenie | ||
soľ |
Mäso zomelieme na mlynčeku, cesnak na jemno prelisujeme. Pridáme všetky koreniny, (soľ rozpustíme v troške vody) a zmes dobre premiešame. Necháme chvíľku dležať a znova premiešame aby sa suroviny dobre spojili.
Črevá premyjeme a naplníme klobásovou zmesou. Viažem dlhé klobásky podľa seba a máme hotovo. Niečo dáme upiecť ku krvavničke - 30 min. a máme na obed a ostatné šup do udiarne....treba si nájsť kamaráta čo to zaúdi.
Kapustový šalát - kyslú kapustu trochu premyjeme aby neba až tak kyslá, cibuľu nasekáme na drobno, natvrdo uvarené vajíčka nastrúhame. Pridáme olej, soľ, korenie dobre premiešame. Veľmi dobre ku klobáskam chutí.

M.á.r.i.a
... a tá údená ako zavoňala , neviem či vydržím
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Jaj ta u vás to musí rozvoniavať