
Často čítam o Vegete, ktorá má zástancov ako aj neprajníkov. Ja dlhé roky používam svoju vlastnú...tak viem čo som si tam dala a hlavne je bez chémie. Kto to nepozná, nech skúsi. Trochu viac práce ale výsledok sa oplatí.
3 | kusov | mrkva |
1 | kus | petržlen |
1⁄2 | kus | zeler |
1⁄2 | kus | kaleráb |
1⁄2 | kus | pór |
3 | strúčiky | cesnak |
3 | kusov | ligurček |
10 | polievkové lyžice | hrubozrnná morská soľ |
Všetku zeleninu si očistíme a škrabkou na zemiaky nastrúhame na plátky, pór nakrájame na tenučké kolieska aj z bielej ako aj zo zelenej časti, cesnak nakrájame na lupienky. Všetku zeleninu dáme na plech s pečiacim papierom a vložíme do rúry vyhriatej na 120 - 150 st. Dvierka na rúre necháme trochu pootvorené vložím tam rúčku z varechy. Kto má sušičku na ovocie môže to sušiť tam. Občas zeleninu premiešame aby rýchlešie unikala vlhkosť. Keď už je zelenina súchá - dá sa ľahlo drviť v ruke a praská, necháme vychladnúť.Môžeme ju podrviť medzi dlaňami, ja ju dám do nádoby a rozdrvím ponorným mixérom. Na záver pridám soľ a chvíľku podrvím. Skladujem v sklenenj flaške - vydrží aj pol roka podľa toho koľko si jej urobíte.
Zeleninu a vňate môžete pridávať podľa Vašej chuti. Nedávam tam cibuľu lebo tá je základom skoro každého jedla.
Ďakujem a k tej šikovnosi pridávam hlavne dlhoročné skúsenosti...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Šikovná si,
toto vyzerá skvele, lebo nie do každej polievky ide vela roznej zeleniny ... a niet nad zeleninové dochucovadlo bez chémie.