Popis
xxx

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas |
Ingrediencie
2 | kusy | Jahňacia panenka |
500 | gramov | cukor trstinový |
500 | gramov | soľ hrubozrnná |
1 | zväzok | rozmarín |
1 | zväzok | bazalka |
1 | čajová lyžička | Koriander semienka |
1⁄2 | čajová lyžička | Kakao |
Inštrukcie
Mäso očistíme od tuku. Rozmarín a koriander nasekáme na jemno, zmiešame zo soľou, cukrom a kakaom. Na čistú utierku nasypeme časť "marinády" položíme bazalku a mäso, zasypeme zvyškom marinády. Utierku zrolujeme do salónky a pevne zviažeme motúzom. Uložíme do ladničky na 2 týždne. Ak by sa utierka príliš premočila, vymeníme ju za novú. Keď uplynul čas, mäso očistíme od soli a podávame.x
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
Komentáre
waw! takt toto je recept de luxe! Čím môžem nahradiť rozmarín? Rozmarín je jedna z mála vecí, ktorú fakt nemôžem:)))
jeho chuť nenahradíš ...
ale môžeš použiť iné aromatické bylinky, šalvia, tymián, estragon ........
Ak by som mal poruke, tak použijem aj myrtu
Tak to je bomba !!! Michelinové hviezdičky 5 x. Robila som niečo podobné ale z dobre prerasteného nízskeho bôčika. Na miesto kakaa som dávala čierne korenie.A spôsob prípravy bola taký istý... bola to mňanka. Ďakujem za ďalšiu inšpiráciu, isto vyskúšam keď sa dostanem k jahňacinke.


najčastejšie sa takto pripravuje bravčová panenka ktorá je cenovo prístupná, niekto to robí aj z vodnej hydiny alebo diviny, pri tej divine je však dobré kôli možným parazitom mäso nechať najskôr hlboko zmraziť .........
aha, tak presne na tú bravčovú panenku som sa chcela spýtať. Lebo k jahňacej panenke veru nemám šancu sa dostať