
Un Chien Andalou | Marinovaná jahňacia panenka
Na výsledok je potrebné počkať dva týždne.
2 | kusov | jahňacia panenka |
500 | gramov | trstinový cukor |
500 | gramov | soľ hrubozrnná |
1 | zväzok | rozmarín |
1 | zväzok | bazalka |
1 | čajová lyžička | koriander semienka |
1⁄2 | čajová lyžička | kakao |
Mäso očistíme od tuku. Rozmarín a koriander nasekáme na jemno, zmiešame zo soľou, cukrom a kakaom.
Na čistú utierku nasypeme časť "marinády" položíme bazalku a mäso, zasypeme zvyškom marinády.
Utierku zrolujeme do salónky a pevne zviažeme motúzom. Uložíme do chladničky na 2 týždne. Ak by sa utierka príliš premočila, vymeníme ju za novú.
Keď uplynul čas, mäso očistíme od soli a podávame.
Ďalšie recepty
jeho chuť nenahradíš ...
ale môžeš použiť iné aromatické bylinky, šalvia, tymián, estragon ........
Ak by som mal poruke, tak použijem aj myrtu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak to je bomba !!! Michelinové hviezdičky 5 x. Robila som niečo podobné ale z dobre prerasteného nízskeho bôčika. Na miesto kakaa som dávala čierne korenie.A spôsob prípravy bola taký istý... bola to mňanka. Ďakujem za ďalšiu inšpiráciu, isto vyskúšam keď sa dostanem k jahňacinke.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
najčastejšie sa takto pripravuje bravčová panenka ktorá je cenovo prístupná, niekto to robí aj z vodnej hydiny alebo diviny, pri tej divine je však dobré kôli možným parazitom mäso nechať najskôr hlboko zmraziť .........
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aha, tak presne na tú bravčovú panenku som sa chcela spýtať. Lebo k jahňacej panenke veru nemám šancu sa dostať
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Na spodok ide marinada, na nu bazalka a na nu maso, na vrch ide len marinada?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
waw! takt toto je recept de luxe! Čím môžem nahradiť rozmarín? Rozmarín je jedna z mála vecí, ktorú fakt nemôžem:)))