
Un Chien Andalou | Pečený zubáč so zeleninou
hovorí sa že zubáč je jedna z najkvalitneších slovenských rýb, preto sa pri jej príprave nikdy neznižujte k použitiu rôznych zvetraných a nezmyselných koreniacich zmesí, k čerstvej rybe patria čerstvé suroviny, svieže víno a priatelia ......
Ingrediencie
1 | kus | zubáč |
2 | kusov | cukina |
1 | kus | baklažán |
2 | kusov | jarná cibuľka |
kus | cherry paradajky | |
kus | kôpor | |
kus | bazalka | |
kus | korenie farebné | |
kus | olivový olej | |
kus | pomaranč | |
kus | soľ |
Postup
Rybu vyfiletujte, pinzetou zbavte kostí dôkladne umyte a osušte. Jemne osoľte, pridajte šťavu z pomaranča, olivový olej, nahrubo popučené korenie, zopár koliesok cibuľky a kôpor. Filety dôkladne ponatierame zmesou a necháme odpočívať kým si pripravíme zeleninu.
Baklažán a cukinu nakrájame na asi centimetrové kolieska, cibuľku na kolieska, rajčiny na štvrtiny, bazalku ručne natrháme na kúsky. Všetko jemne osolíme a koreníme práve namletým čiernym korením. Hojne polejeme olejom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200°C a 35-40 minút.
Keď uplynie 25 minút, pridáme do rúry na samostatnom podnose filety (tekutinou z marinovania môžeme poliať zeleninu. Rybu spolu so zeleninou dopečieme (rybu pečieme 10-15 minút v závislosti od veľkosti)
Na predhriaty tanier uložíme filet a zeleninu (zeleninu môžete piecť a zároveň aj podávať na špajdli)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.
Bravčové karé na šampiňónoch
Martuška 123 | Bravčové karé na šampiňónoch
Bravčové karé na šampiňónoch
Šťavnaté bravčové karé dusené na šampiňónoch. Rýchly a chutný recept na obed či večeru z bravčového mäsa pre celú rodinu. Ako príloha sa hodí ryža.