reklama

Pečený zubáč so zeleninou

Pridal/a Un Chien Andalou dňa 25. 05. 2014 - 23:20 - Recepty Un Chien Andalou
Pečený zubáč so zeleninou, Iné recepty, recept, Un Chien Andalou

Un Chien Andalou | Pečený zubáč so zeleninou


reklama

hovorí sa že zubáč je jedna z najkvalitneších slovenských rýb, preto sa pri jej príprave nikdy neznižujte k použitiu rôznych zvetraných a nezmyselných koreniacich zmesí, k čerstvej rybe patria čerstvé suroviny, svieže víno a priatelia ......

Ingrediencie
1 kus zubáč
2 kusov cukina
1 kus baklažán
2 kusov jarná cibuľka
  kus cherry paradajky
  kus kôpor
  kus bazalka
  kus korenie farebné
  kus olivový olej
  kus pomaranč
  kus soľ
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Rybu vyfiletujte, pinzetou zbavte kostí dôkladne umyte a osušte. Jemne osoľte, pridajte šťavu z pomaranča, olivový olej, nahrubo popučené korenie, zopár koliesok cibuľky a kôpor. Filety dôkladne ponatierame zmesou a necháme odpočívať kým si pripravíme zeleninu.

Baklažán a cukinu nakrájame na asi centimetrové kolieska, cibuľku na kolieska, rajčiny na štvrtiny, bazalku ručne natrháme na kúsky. Všetko jemne osolíme a koreníme práve namletým čiernym korením. Hojne polejeme olejom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200°C a 35-40 minút.

Keď uplynie 25 minút, pridáme do rúry na samostatnom podnose filety (tekutinou z marinovania môžeme poliať zeleninu. Rybu spolu so zeleninou dopečieme (rybu pečieme 10-15 minút v závislosti od veľkosti)

Na predhriaty tanier uložíme filet a zeleninu (zeleninu môžete piecť a zároveň aj podávať na špajdli)

Výnos
2 Porcie
Celkový čas
1 hod, 5 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
45 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama