Popis
hovorí sa že zubáč je jedna z najkvalitneších slovenských rýb, preto sa pri jej príprave nikdy neznižujte k použitiu rôznych zvetraných a nezmyselných koreniacich zmesí, k čerstvej rybe patria čerstvé suroviny, svieže víno a priatelia ......

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 45 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 45 minút |
Ingrediencie
1 | kus | zubáč |
2 | kusy | cukina |
1 | kus | baklažán |
2 | kusy | cibulka jarna |
kus | cherry rajčiny | |
kus | kôpor | |
kus | bazalka | |
kus | korenie farebné | |
kus | olivový olej | |
kus | pomaranč | |
kus | soľ |
Inštrukcie
Poznámky
1. Rybu vyfiletujte, pinzetou zbavte kostí dôkladne umyte a osušte.
Jemne osoľte, pridajte šťavu z pomaranča, olivový olej, nahrubo popučené korenie, zopár koliesok cibuľky a kôpor. Filety dôkladne ponatierame zmesou a necháme odpočívať kým si pripravíme zeleninu.
2. Baklažán a cukinu nakrájame na asi centimetrové kolieska, cibuľku na kolieska, rajčiny na štvrťky, bazalku ručne natrháme na kúsky. Všetko jemne osolíme a koreníme práve namletým čiernym korením. Hojne polejeme olejom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200°C a 35-40 minút.
3. Keď uplynie 25 minút, pridáme do rúry na samostatnom podnose filety (tekutinou z marinovania môžeme poliať zeleninu. Rybu spolu so zeleninou dopečieme (rybu pečieme 10-15 minút v závislosti od veľkosti)
4. Na predhriaty tanier uložíme filet a zeleninu (zeleninu môžete piecť a zároveň aj podávať na špajdli)
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť