Pečený zubáč so zeleninou

Popis

hovorí sa že zubáč je jedna z najkvalitneších slovenských rýb, preto sa pri jej príprave nikdy neznižujte k použitiu rôznych zvetraných a nezmyselných koreniacich zmesí, k čerstvej rybe patria čerstvé suroviny, svieže víno a priatelia ......
Pečený zubáč so zeleninou - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
45 minút

Ingrediencie

1kuszubáč
2kusycukina
1kusbaklažán
2kusycibulka jarna
 kuscherry rajčiny
 kuskôpor
 kusbazalka
 kuskorenie farebné
 kusolivový olej
 kuspomaranč
 kussoľ

Inštrukcie

Poznámky

1. Rybu vyfiletujte, pinzetou zbavte kostí dôkladne umyte a osušte. Jemne osoľte, pridajte šťavu z pomaranča, olivový olej, nahrubo popučené korenie, zopár koliesok cibuľky a kôpor. Filety dôkladne ponatierame zmesou a necháme odpočívať kým si pripravíme zeleninu. 2. Baklažán a cukinu nakrájame na asi centimetrové kolieska, cibuľku na kolieska, rajčiny na štvrťky, bazalku ručne natrháme na kúsky. Všetko jemne osolíme a koreníme práve namletým čiernym korením. Hojne polejeme olejom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200°C a 35-40 minút. 3. Keď uplynie 25 minút, pridáme do rúry na samostatnom podnose filety (tekutinou z marinovania môžeme poliať zeleninu. Rybu spolu so zeleninou dopečieme (rybu pečieme 10-15 minút v závislosti od veľkosti) 4. Na predhriaty tanier uložíme filet a zeleninu (zeleninu môžete piecť a zároveň aj podávať na špajdli)
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.