reklama

Jahodovo - makový zákusok s tvarohom

Pridal/a Kamila dňa 14. 06. 2020 - 00:05 - Recepty Kamila
Jahodovo - makový zákusok s tvarohom, Zákusky, recept, Kamila

Kamila


reklama

Recept s fotopostupom  na výborný jahodový zákusok s korpusom bez múky

Ingrediencie
Korpus:
7 kusov vajce
7 polievkové lyžice trstinový cukor
200 gramov mak
1⁄2 balík prášok do pečiva
Tvarohová náplň:
500 gramov jemný tvaroh
250 millilitrov smotana na šľahanie
250 gramov mascarpone
1 kus vanilkový cukor
Dokončenie:
500 gramov jahody
1 kus jahodový džem
1 balík červené želé
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Korpus: Mletý mak zmiešame s práškom do pečiva.  Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh, krátko prišľaháme  žĺtky. Zľahka ručne primiešame mak. Hmotu rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Korpus pečieme pri teplote cca 185°C. cca 25 minút, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou.

Smotanová náplň: Mascarpone vyšľaháme so šľahačkovou smotanou a vanilkovým cukrom do tuhého krému, pozor na prešľahanie, môžete pridať 1PL práškového cukru, ak chcete sladšie a už len na nižších otáčkach primiešame jemný tvaroh.

Plnenie: Vychladený korpus potrieme džemom. Naň rozotrieme tvarohovú náplň. Jahody umyjeme, zbavíme zelenej časti a prerežeme napoly. Rovnomerne ich rozložíme na tvarohovú náplň reznou stranou hore a vtlačíme ich zľahka do náplne.
Dáme  stuhnúť do chladničky.

Želé: Pripravíme si  želé podľa návodu na obale. Cukru som dala o dosť menej a ak máte doma citrón, pridajte 1 čajový lyžičku, ja som do vody pridala zvyšný prepasírovaný džem. Vlažným želé zalejeme jahody a dáme ešte na pár hodín do chladničky, ideálne cez noc.

Doplňujúce poznámky

S jahodami som robila, len časť celého korpusu, lebo dcéra ich nemôže, ale dávkovanie by vám malo vyjsť na celý veľký plech.

Výnos
1 Porcie
Celkový čas
50 minút
Čas prípravy
25 minút
Čas varenia / pečenia
25 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama