Robila som poriadok v knižnici a pritom naďabila v jednej z kuchárskych kníh na ozaj zaujímavý kúsok. Posúďte samy...
"Biftek na výfuku.
Pri varení bez náradia a bez straty času, ak sa napr. premiestňujeme počas dlhých jázd na dovolenke, si tiež môžeme pripraviť obed. Okorenené a osolené rezne z bravčového, hovädzieho alebo baranieho mäsa zabalíme do alobalu a priviažeme na výfuk drôtom. Podľa umiestnenia sa mäso pripraví za 1-3 hod."
Dodávam len, že by uvedený postup možno mohol byť inšpiráciou pre tie žienky, ktoré sa do Jasnej chystajú vlastným približovadlom. Chce to len troška doladiť "stajling" - na aute pyšne nalepená Kamilkina nálepka Naničmamy, z okna trčiace detské hlávky a maminka narichtovaná v štýle hippies na sobotňajšiu párty . A môžu nás zastavovať policajti...
.
Zdroj: Koreniny od A. Šeda, J.Krejča (Príroda, 1983)
Biftek na výfuku
reklama
reklama
reklama
Recepty
Sezónne recepty
reklama
Návody a nápady na tvorenie
reklama
Občas beží v telke seriál, kde varí chlapík v karaváne v tvare hriankovača:)) A v jednom diele varil napríklad lososa na motore:)) Tiež bol zabalený v alobale - len na to umiestnenie by som si netrúfala, bala by som sa skratu :)
Ale chlapi sa zjavne vyznajú ...
a to si videla ako zabalil pstruhy do alobalu a vložil do umývačky spolu s špinavým riadom,zapol na 80st.a nechal to tam dokonca?Vytiahol a ryby krásne hotové...
...KDEPAK NA NAS!!!!
...toto by bola ZENA ROKA 2009!
ivet
keby ste videli tu knizku...je to normalna seriozna kniha o roznych druhoch korenia a bylinkach, ktore sa na ochucovanie jedal daju pouzivat.
Autori si tusim ale chvilami cuchli k nejakym orientalnym bylinam
fajnéééé
