
Recept s fotopostupom na trochu nezvyčajnú, ale ozaj fantastickú čučoriedkovú tortičku v štýle tvarohového nákypu či cheesecake len bez korpusu. Ostalo mi ešte dosť veľa lesných čučoriedok, malých krásnych šťavnatých a mne sa nechcelo hrať s ničím zložitým.
Ingrediencie
500 | gramov | jemný tvaroh |
3 | kusov | vajce |
2 | polievkové lyžice | kukuričný škrob |
2 | polievkové lyžice | med |
1 | kus | vanilkový cukor |
300 | gramov | čučoriedky |
Dokončenie: | ||
1 | kus | čučoriedkový džem |
250 | millilitrov | šľahačková smotana |
1 | polievková lyžica | med |
Postup
V miske ručne vymiešame jemný tvaroh s vajíčkami, medom, vanilkou a škrobom. Primiešame čučoriedky a hmotu rozotrieme do formy vystlanej papierom na pečenie, (moja mala 20cm) a pásom papiera vystielam aj boky vymastené maslom Pečieme pri teplote cca 170°C cca 65 minút, alebo podľa skúsenosti sos vojou rúrou. Tu mám stále ešte rezervy, stále mi podobne ako pri cheesecake tortička po vybratí trošku spadne. nechám si poradiť ako pečiete podobné koláče vy.
Necháme ešte kľudne hodinku postáť vo vypnutej rúre, vyberieme a počkáme kým úplne vychladne.
Porieme čučoriedkovým džemom a vyšľahanou šľahačkou a dáme ešte na pár hodín do chladničky. lesné čučoriedky sa pri pečení správajú inak ako tie veľké domáce, či z obchodu. Vysledkom bola svieža, šťavnatá tortička.
ešte doplním postupové obrázky.
Ak chcete použiť väčšiu formu pridajte ešte kyslú smotanua jedno vajíčko.








- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Omeleta
Alica7 | Omeleta
Omeleta
Chutná omeleta s kukuricou alebo hráškom vhodná nielen na raňajky.
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.