Francúzska bublanina

Pridal/a Kamila

Recept na bublaninu inak. Robila som ju s jablkami, ale s kýslejším ovocím ako čerešne, višne, slivky bude ešte lepšia.

Francúzska bublanina - recept
Porcie
Porcie
ZdrojRecepty k môjmu robotu ;)
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
1 hod

Ingrediencie

4kusyvajicka
250millilitrovmlieka
100gramovcukru
90gramovhladkej múky
400gramovovocia, jablká, čerešne, slivky

Inštrukcie

Vymastíme si a vysypeme múkou okrúhlu formu o rozmere cca 30cm. Očístíme ovocie a nakrájame ho na jemné plátky, ktoré rozložíme na dno formy. Zapneme rúru na 180°C. Do mixéra nalejeme mlieko, pridáme vajíčka, cukor a zapneme mixér a postupne prisypeme múku. Mixujeme cca 2 minúty. Vymiešane cesto (podobné palacinkovému) nalejeme na ovocie. Dáme piecť do rúry na cca 45 minút.

Výsledkom nie je bežné cesto, je to taký "nákyp". ;)Podáva sa ešte teplý. Koláč môžeme tesne po upečení potrieť zohriatym prepasírovaným marhuľovým lekvárom s trochou vody, alebo posypať práškovým cukrom, hlavne pri kyslejšom ovocí.

Poznámky

V pôvodnom recepte bolo cukru viac, nie je treba toľko.

Postup: 

Francúzska bublanina - recept postup 1
Francúzska bublanina - recept postup 2
Francúzska bublanina - recept postup 3
Francúzska bublanina - recept postup 4
Francúzska bublanina - recept postup 5
Francúzska bublanina - recept postup 6
Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Sezónne recepty

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok