reklama

Francúzska bublanina

Pridal/a Kamila dňa 16. 06. 2014 - 22:02 - Recepty Kamila
Francúzska bublanina, Koláče, recept, Kamila

reklama

Recept na bublaninu inak. Robila som ju s jablkami, ale s kýslejším ovocím ako čerešne, višne, slivky bude ešte lepšia.

Ingrediencie
4 kusov vajce
250 millilitrov mlieko
100 gramov cukor
90 gramov hladká múka
400 gramov jablko
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Vymastíme si a vysypeme múkou okrúhlu formu o rozmere cca 30cm. Očístíme ovocie a nakrájame ho na jemné plátky, ktoré rozložíme na dno formy.

Zapneme rúru na 180°C.

Do mixéra nalejeme mlieko, pridáme vajíčka, cukor a zapneme mixér a postupne prisypeme múku. Mixujeme cca 2 minúty.

Vymiešane cesto (podobné palacinkovému) nalejeme na ovocie.

Dáme piecť do rúry na cca 45 minút.

Výsledkom nie je bežné cesto, je to taký "nákyp". ;) Podáva sa ešte teplý.

Koláč môžeme tesne po upečení potrieť zohriatym prepasírovaným marhuľovým lekvárom s trochou vody, alebo posypať práškovým cukrom, hlavne pri kyslejšom ovocí.

Výnos
1 Porcie
Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama