Kamila
Recept s fotopostupom na tradičný makový koláč lenivá žena vo vytunovanej verzii s pudingom, ríbezľami a kyslou smotanou.
Korpus: | ||
3 | kusov | vajce |
3⁄4 | hrnček | trstinový cukor |
1 | balík | vanilkový cukor |
1⁄2 | hrnček | olej |
1 | hrnček | mak |
2 | hrnčeky | špaldová múka celozrnná |
1 | balík | prášok do pečiva |
1 | hrnček | mlieko |
Puding: | ||
700 | millilitrov | mlieko |
2 | balíky | Zlatý klas |
1 | balík | vanilkový cukor |
2 | polievkové lyžice | trstinový cukor |
Smotanová náplň: | ||
500 | gramov | kyslá smotana |
1 | balík | vanilkový cukor |
250 | gramov | ríbezle |
hrnček = 330 ml
Puding: Uvaríme puding, mlieko cukor a zlatý klas, miešame do zhustnutia.
Korpus: Vajcia s cukrom dobre vyšľaháme. Postupne pridávame olej. Nemletý mak zmiešame s múkou a práškom do pečiva. Striedavo primiešame vlažné mlieko a sypké ingrediencie. Hladké cesto vylejeme na vymastený, múkou posypaný plech.
Na cesto ukladáme po lyžiciach puding a naň umyté a odstopkované ríbezle.
Koláč pečieme pri teplote cca 180°C cca 35 minút. Na ešte teplý koláč rozotrieme kyslú smotanu zmiešanú s vanilkovým cukrom, pekne vyplní "krátery", ktoré ostanú na miestach s pudingom. Môžete použiť aj viac smotany.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
dasa_
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
Milujem túto omáčku, pripomína mi detstvo. Okrem klasickej sladkokyslej verzie s kôprom môžete vyskúšať aj verziu s medvedím cesnakom
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.