reklama

Hrnčekový makový koláč s pudingom a ovocím

Pridal/a Kamila dňa 19. 07. 2021 - 17:08 - Recepty Kamila
Hrnčekový makový koláč s pudingom a ovocím, Koláče, recept, Kamila

Kamila


reklama

Recept s fotopostupom na tradičný makový koláč lenivá žena vo vytunovanej verzii s pudingom, ríbezľami a kyslou smotanou. Úsmev

Ingrediencie
Korpus:
3 kusov vajce
3⁄4 hrnček trstinový cukor
1 balík vanilkový cukor
1⁄2 hrnček olej
1 hrnček mak
2 hrnčeky špaldová múka celozrnná
1 balík prášok do pečiva
1 hrnček mlieko
Puding:
700 millilitrov mlieko
2 balíky Zlatý klas
1 balík vanilkový cukor
2 polievkové lyžice trstinový cukor
Smotanová náplň:
500 gramov kyslá smotana
1 balík vanilkový cukor
250 gramov ríbezle
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

hrnček = 330 ml

Puding: Uvaríme puding, mlieko cukor a zlatý klas, miešame do zhustnutia.

Korpus: Vajcia s cukrom dobre vyšľaháme. Postupne pridávame olej. Nemletý mak zmiešame s múkou a práškom do pečiva. Striedavo primiešame vlažné mlieko a sypké ingrediencie. Hladké cesto vylejeme na vymastený, múkou posypaný plech.

Na cesto ukladáme po lyžiciach puding a naň umyté a odstopkované ríbezle.

Koláč pečieme pri teplote cca 180°C cca 35 minút. Na ešte teplý koláč rozotrieme kyslú smotanu zmiešanú s vanilkovým cukrom, pekne vyplní "krátery", ktoré ostanú na miestach s pudingom. Môžete použiť aj viac smotany.

Výnos
1 plech
Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
25 minút
Čas varenia / pečenia
35 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama