
Kamila | Hrnčekový makový koláč s pudingom a ovocím
Recept s fotopostupom na tradičný makový koláč lenivá žena vo vytunovanej verzii s pudingom, ríbezľami a kyslou smotanou.
Ingrediencie
Korpus: | ||
3 | kusov | vajce |
3⁄4 | hrnček | trstinový cukor |
1 | balík | vanilkový cukor |
1⁄2 | hrnček | olej |
1 | hrnček | mak |
2 | hrnčeky | špaldová múka celozrnná |
1 | balík | prášok do pečiva |
1 | hrnček | mlieko |
Puding: | ||
700 | millilitrov | mlieko |
2 | balíky | Zlatý klas |
1 | balík | vanilkový cukor |
2 | polievkové lyžice | trstinový cukor |
Smotanová náplň: | ||
500 | gramov | kyslá smotana |
1 | balík | vanilkový cukor |
250 | gramov | ríbezle |
Postup
hrnček = 330 ml
Puding: Uvaríme puding, mlieko cukor a zlatý klas, miešame do zhustnutia.
Korpus: Vajcia s cukrom dobre vyšľaháme. Postupne pridávame olej. Nemletý mak zmiešame s múkou a práškom do pečiva. Striedavo primiešame vlažné mlieko a sypké ingrediencie. Hladké cesto vylejeme na vymastený, múkou posypaný plech.
Na cesto ukladáme po lyžiciach puding a naň umyté a odstopkované ríbezle.
Koláč pečieme pri teplote cca 180°C cca 35 minút. Na ešte teplý koláč rozotrieme kyslú smotanu zmiešanú s vanilkovým cukrom, pekne vyplní "krátery", ktoré ostanú na miestach s pudingom. Môžete použiť aj viac smotany.

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Plnené kuracie prsia zapečené v slaninke
Martuška 123 | Plnené kuracie prsia zapečené v slaninke
Plnené kuracie prsia zapečené v slaninke
Kuracie prsia plnené syrom a šunkou a zapečené v slanine. Jednoduchý a chutný recept k nedeľnému obedu.
Paradajkové rizoto s cuketou
dasa_ | Paradajkové rizoto s cuketou
Paradajkové rizoto s cuketou
Krémové rizoto s čerstvými paradajkami, cuketou a bylinkami poteší každého, kto má rád rýchle, zdravé a jednoduché jedlá.