
Kamila
Recept s fotopostupom na tradičný makový koláč lenivá žena vo vytunovanej verzii s pudingom, ríbezľami a kyslou smotanou.
Korpus: | ||
3 | kusov | vajce |
3⁄4 | hrnček | trstinový cukor |
1 | balík | vanilkový cukor |
1⁄2 | hrnček | olej |
1 | hrnček | mak |
2 | hrnčeky | špaldová múka celozrnná |
1 | balík | prášok do pečiva |
1 | hrnček | mlieko |
Puding: | ||
700 | millilitrov | mlieko |
2 | balíky | Zlatý klas |
1 | balík | vanilkový cukor |
2 | polievkové lyžice | trstinový cukor |
Smotanová náplň: | ||
500 | gramov | kyslá smotana |
1 | balík | vanilkový cukor |
250 | gramov | ríbezle |
hrnček = 330 ml
Puding: Uvaríme puding, mlieko cukor a zlatý klas, miešame do zhustnutia.
Korpus: Vajcia s cukrom dobre vyšľaháme. Postupne pridávame olej. Nemletý mak zmiešame s múkou a práškom do pečiva. Striedavo primiešame vlažné mlieko a sypké ingrediencie. Hladké cesto vylejeme na vymastený, múkou posypaný plech.
Na cesto ukladáme po lyžiciach puding a naň umyté a odstopkované ríbezle.
Koláč pečieme pri teplote cca 180°C cca 35 minút. Na ešte teplý koláč rozotrieme kyslú smotanu zmiešanú s vanilkovým cukrom, pekne vyplní "krátery", ktoré ostanú na miestach s pudingom. Môžete použiť aj viac smotany.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Mandľovo slivkový koláč s medom
Kamila
Mandľovo slivkový koláč s medom
Taký rustikálny hrnčekový slivkový koláč to bol, ale ozaj fantastický, ani šľahač nebudete potrebovať. Namiesto mandlí môžete použiť aj mleté vlašské orechy.
Tekvicová polievka
Kamila | Tekvicová polievka
Tekvicová polievka
Dostala som tekvicu, tak dozrel čas aj na tekvicovú polievku. Hľadala som aký druh tekvice to je, nenašla, možno nejaká Bush?
K tekvici som pridala trochu mrkvy a zemiakov, aby doma menej protestovali.