Hruškovo tvarohová dobrota

Popis

K jeseni neodmysliteľne patria hrušky...

Hruškovo tvarohová dobrota - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
40 minút
Celkový čas
1 hod

Ingrediencie

350gramovpolohrubá špaldová múka
250gramovmasla
3polievkové lyžicetrstinový cukor
trochu mletého badiánu
250gramovtvarohu
2polievkové lyžicetrstinový cukor
3kusyvajicka
nastrúhaná citrónová kôra
2kusyhrušky
50gramovčokolády

Inštrukcie

Hrušky si nakrájame na kolieska, ošúpeme a necháme v citrónovej vode s trochou badiánu kým si neurobíme ostatné suroviny na koláčik.  Zo špaldovej polohrubej múky, 200 g masla, trstinového cukru, trochu mletého badiánu (nemusí byť) vypracujeme posýpku, 2/3 natlačíme do formy tak aby sme zvýšili aj okraje. Tvaroh, trstinový cukor, žĺtka, nastrúhanú citrónovú kôru vymiešame a pridáme zľahka sneh z bielkov.

Tvaroh natrieme na cesto a poukladáme naň nakrájané hrušky a zasypeme zvyšnou 1/3 posýpky,  do ktorej môžeme pridať  50 g nasekanej čokolády – veľmi sa snúbi s hruškami.

Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 st. približne 40 min. – sledujeme, keď povrch zružovie nakrájame zvyšné maslo a necháme dopiecť.

Poznámky

Koláč sa môže podávať ako teplý tak aj studený.

Postup: 

Hruškovo tvarohová dobrota - recept postup 1
Hruškovo tvarohová dobrota - recept postup 2
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok