
reklama
Výborná ovocná maškrta
Ingrediencie
Cesto: | ||
1 | kus | žĺtok |
150 | gramov | hladká múka |
100 | gramov | práškový cukor |
1 | balík | vanilkový cukor |
100 | gramov | maslo |
Plnka: | ||
600 | gramov | jablko |
400 | gramov | tvaroh |
50 | gramov | práškový cukor |
50 | gramov | kryštálový cukor |
2 | kusov | žĺtok |
3 | kusov | bielok |
3 | polievkové lyžice | Solamyl |
Postup
Z múky, masla, žltka, vanilinoveho cukru a práškoveho cukru vypracujeme hladke cesto. Rozvalkame ho a prenesieme na menši, vymasteny a múkou vysypaný plech.
PLNKA: Tvaroh vymiešame so škrobovou múčkou a s práškovým cukrom. Pridáme žltky, strúhané jablká, a zlahka primiešame dotuha vyšlahane bielky s kryštalovým cukrom.
Plnku rovnomerne rozotrieme na cesto a dáma piecť do vyhriatej rúry.
Pečieme 45 až 50 minút.
Po vychladnutí nakrajame na kúsky a posypeme práškovým cukrom.
Výnos
1 Porcie
Celkový čas
1 hod, 10 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
50 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty