Popis
Tak a ďalej pokračujem v objavovaní rôznych chutí brownies... a našla som ďalšiu kombináciu, ktorá je mne šitá na mieru: čokoláda + káva + orechy ☺

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 45 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 45 minút |
Ingrediencie
150 | gramov | horkej čokolády |
200 | gramov | orechov (nasekaných, nie mletých) |
25 | gramov | kakaa (najlepšie holandské) |
3 | polievkové lyžice | kávového likéru |
štipka | soli | |
125 | gramov | hladkej múky |
125 | gramov | práškového cukru |
1 1⁄2 | čajová lyžička | kypriaceho prášku |
150 | gramov | masla |
3 | kusy | vajicka |
60 | millilitrov | espressa (silného) |
čokoládovej polevy |
Inštrukcie
Múku, kypriaci prášok, kakao a práškový cukor zmiešame a preosejeme. Vmiešame soľ a posekané orechy. Čokoládu si nalámeme a spolu s maslom necháme pomaly rozpustiť vo vodnom kúpeli. Potom ich necháme trochu vychladnúť a vmiešame vajcia. Dôkladne rozmixujeme a vlejeme do pripravenej múčnej zmesi. Premiešame, pridáme likér a espresso a vylejeme do pripravenej formy /cca 20*20 cm/. Pečieme na 180°C, 20-25 minút. Koláčik má byť vnútri vlhký a preto by sa mal lepiť na špajdľu. Po vychladnutí polejeme čokoládovou polevou a nakrájame.
Poznámky
Najlepšie je tento koláčik /dobre zabalený/ nechať pár hodín odstáť, aby sa vône a chute rozvinuli...
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
Komentáre
Skvelé ti to ide s brownies :-), kávu síce nemusím, ale vraj v koláčoch vyzdvihuje chuť čokolády.