Keď dozrievajú naraz ríbezle, maliny aj čučoriedky, hodí sa každý recept na koláč. Napríklad aj z kefírového mlieka.

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas |
Ingrediencie
Cesto: | ||
370 | gramov | polohrubá múka |
1 | kus | prášok do pečiva |
2 | polievkové lyžice | kakao |
3 | kusy | vajce |
200 | gramov | kryštálový cukor |
225 | mililitrov | olej |
300 | mililitrov | acidofilné mlieko |
Náplň: | ||
500 | gramov | jemný tvaroh |
200 | gramov | kyslá smotana |
3 | polievkové lyžice | Zlatý klas |
2 | kusy | vajce |
2 | polievkové lyžice | práškový cukor |
300 | gramov | drobné ovocie |
Inštrukcie
Recept na plech veľkosti cca 27x38 cm
Trúbu rozohrejeme na cca 180 stupňov.
Ovocie očistíme, umyjeme a osušíme.
Tvaroh zmiešame s kyslou smotanou, vajíčkami, cukrom a zlatým klasom
Múku zmiešame s práškom do pečiva a preosiatym kakaom
Vyšľaháme vajíčka s cukrom. Postupne prilievame olej a prešľahávame. Potom prilejeme kefír a dobre premiešame. Nakoniec pridáme po častiach zmes múky a dobre premiešame.
Na plech dáme papier na pečenie. Rrovnomerne nanesieme cca 2/3 tmavého cesta. Rozotrieme. Opatrne pomocou lyžice navrstvíme tvaroh po celej ploche. Nevadí, keď sa miestami premieša s hnedým cestom. Posypeme ovocím, nebojíme sa dať veľa. Nakoniec pomocou lyžice nanesieme zvyšok hnedého cesta. Snažíme sa rovnomerne po celom povrchu tenkú vrstvičku.
Vložíme do rúry a pečieme. Po cca 20-25 minútach skontrolujeme. Ak treba, pridáme ďalších 5 minút, prípadne podľa skúseností s vašou rúrou.
Koláč je lepšie krájať úplne studený, aby tvarohový stred mohol stuhnúť.