
Ideálny, keď neviete čo skôr oberať v záhrade, či posledné jahody, rýchlo dozrievajúce maliny či červené ríbezle. A to už aj višne hlásia, že ich čas. A objavila som Ameriku, zistila, že koláč upečený vo vlnitej okrúhlej forme treba obrátiť hore dnom a tak plniť.
Korpus: | ||
3 | kusov | vajce |
100 | gramov | cukor krupica |
1 | kus | vanilkový cukor |
2 | polievkové lyžice | olej |
1 | polievková lyžica | ocot |
150 | gramov | polohrubá múka |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
Ovocná náplň: | ||
1 | kus | džem |
500 | gramov | ovocie |
1 | balík | červené tortové želé |
Korpus:
Vajíčka s cukrom vyšľaháme do peny a krátko primiešame olej. Na nížších otáčkach primiešame ocot a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Okrúhlu vlnitú formu dôkladne vymastíme a vysypeme múkou. Rozotrieme hmotu na korpus a pečieme pri teplote cca 180 °C cca 20 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou. Chvíľu necháme vychladnúť vo forme, potom vyklopíme na mriežku.
Plnenie:
Vychladený korpus potrieme hrubšou vrstvou džemu a rozložíme naň umyté a odstonkované ovocie. Želé pripravíme pdoľa návodu na obale, môžete k vode pridať 1 PL citrónovej šťavy. Vlažným žele polejeme ovocie, hlavne na krajoch postupujeme opatrne, aby sme želé nelali na nepotretý okraj korpusu. Necháme stuhnúť chvíľu v chladničke.




Však toto , lebo ja som v tej forme robila len koláče s náplňou, čo sa piekla spolu s korpusom, nikdy som to neplnila až potom a vždy som nadávala pri vyberaní z formy. Zrejme, tie s pečené s náplňou treba robiť vo vlnitej forme s vyberateľným dnom.
Človek sa vždy učí.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Máš pravdu, celý život sa učíme ... tá vlnitá forma (čo sa pečie aj s náplňou) nemusí mať ani vyberateľné dno ale hlavne musí byť rovné, potom to vyberieš
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Milujem takéto koláčiky, vyzerá veľmi mňam ... a teda s tou Amerikou si ma dobre pobavila
