Výborný koláčik

Porcie | |
---|---|
Zdroj | moje recepty |
Čas prípravy | 30 minút |
Čas varenia / pečenia | 35 minút |
Celkový čas | 1 hod, 5 minút |
Ingrediencie
2 | šálky | polohrubá múka |
1 | šálka | cukor krupica |
3 | kusy | vajce |
1 | šálka | mlieko |
1 | kus | vanilkový cukor |
1 | šálka | olej |
1 | kus | prášok do pečiva |
1 | šálka | celý mak |
500 | gramov | broskyňa |
Poleva: | ||
750 | millilitrov | voda |
2 | balíky | pomarančová šumienka |
7 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
2 | kusy | Zlatý klas |
Inštrukcie
1 šálka/hrnček = 250 ml
Cesto: vajcia vyšľaháme elektrickým šľahačom s kryštálovým cukrom, vanilkovým cukrom, striedavo pridáme olej, vlažné mlieko, jemne zamiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a celý nemletý mak. Na povrch uložíme očistené a na malé kúsky pokrájané čerstvé broskyne alebo iné ovocie. Môže byť aj kompót.
Upečieme na hlbokom plechu, ktorý sme vymastli a pomúčili. Rozmer 30x40 cm. Teplota 180°C 35 minút alebo podľa potreby. Necháme vychladnúť.
Poleva: do polovice vody pridáme šumienky, cukor a miešame až do rozpustenia. V zvyšnej vode rozmiešame zlatý klas, vlejeme do vriaceho šumienkového základu a uvaríme do zhustnutia.
Po uvarení občas premiešame a vlažnú polevu nalejeme na povrch koláča. Necháme stuhnúť a pokrájame.
Dobrú chuť!