reklama

Mandľový koláč s citrónovou omáčkou

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 14. 08. 2019 - 11:25 - Recepty M.á.r.i.a
Mandľový koláč s citrónovou omáčkou, Koláče, recept, M.á.r.i.a

reklama

Koláčik, ktorý si môžete tiež zaradiť do bezlepkovkých ... neviem ale do bezmúkových isto Chichocem sa

Ingrediencie
6 kusov vajce
200 gramov trstinový cukor
200 gramov mandle
1 čajová lyžička škorica
2 polievkové lyžice olej
1 kus vanilkový lusk
3 polievkové lyžice citrónová kôra
Citrónová omáčka:
1 kus citrónová šťava
80 gramov trstinový cukor
2 decilitre voda
1 polievková lyžica Zlatý klas
Na potretie:
3 polievkové lyžice marhuľový džem
2 polievkové lyžice voda
1 polievková lyžica limoncello
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Mandle si na suchej panvičke opečie, zomelieme na jemno. Žĺtka šľaháme s 100 g cukru do peny, pridáme zrniečka z vanilky, škoricu a nastrúhanú citrónovú kôru. Bieľka so zvyšným cukrom vyšľaháme na tuhý sneh. Varechou vmiešame do žĺtkovej hmoty mandle a sheh. Vylejeme na plech vystaný papierom ( podľa veľkosti plechu bude koláčik vyšší - nižší ). Rúru zohrejeme na 160 st. a pečieme približne 40 min.

Omáčka - vodu s cukrom zvaríme (hodila som do toho vanilkový lusk čo ostal). Varím kým sa nám nespraví sirup trochu tahajúci sa za vareškou, prilejem šťavu z citróna (môžýeme aj viac podľa svojej chute). V troche vody rozmiešame zlatý klas a zavaríme do sirupu. Ak sa Vám zdá omáčka moc hustá rozriedte trochou limoncella Chichocem sa.

Džem s vodou si zohtrejeme a rozriedime, dochutíme limoncello.

Upečený koláč ešte teplý potrieme džemovou redukciou a necháme vychladnúť. Koláčik podávame s omáčkou a čerstvým ovocím...ak sa to nechce, stačí posypať cukrom a nakrájať.

Výnos
12 Porcie
Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
40 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama