reklama

Marhuľový koláč s polevou

Pridal/a anjeli dňa 14. 07. 2013 - 23:12 - Recepty anjeli
Marhuľový koláč s polevou, Koláče, recept, anjeli

reklama

Sezóna marhúľ je v plnom prúde, tak aj koláčik príde na chuť.

Ingrediencie
500 gramov hladká múka
1 kus droždie
75 gramov kryštálový cukor
250 millilitrov mlieko
1 štipka soľ
300 gramov marhule
1 kus puding
200 gramov práškový cukor
400 millilitrov mlieko
400 millilitrov kyslá smotana
2 kusov vajce
75 gramov Hera
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Múku nasypeme do misky, pridáme roztopenú Heru, štipku soli, kryštálový cukor, rozdrobené droždie, zalejeme vlažným mliekom a vypracujeme vláčne polotuhé cesto /podľa potreby prilejeme ešte mlieko/, ktoré prikryjeme čistou utierkou a na teplom mieste necháme asi 45 kysnúť.

Medzitým si z 400ml mlieka 2 PL práškového cukru /odoberieme z odváženého/ a smotanového pudingu uvaríme hustý puding, ktorý zasypeme 80g práškového cukru /zas odoberieme z odváženého/ a za občasného miešania necháme vychladnúť.

Vykysnuté cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme natenko, prenesieme vymastený na plech a urobíme si aj po bokoch "mantinel".

Na spodok pripraveného cesta rozotrieme vychladnutý puding, poukladáme marhule /tak husto, ako nám chutí/. Smotany a žĺtky vymiešame, bielky so zvyšným práškovým cukrom vyšľaháme dotuha a zľahka primiešame k smotanám...túto polevu lyžicou rovnomerne rozotrieme na marhule. Pečieme na 180°C, 30-40 minút.

Doplňujúce poznámky

ja moc kysnuté koláče nemusím, ale tento je jeden z mála, ktroý ma dostal svojou chuťou...

Výnos
20 Porcie
Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama