
Sezóna marhúľ je v plnom prúde, tak aj koláčik príde na chuť.
500 | gramov | hladká múka |
1 | kus | droždie |
75 | gramov | kryštálový cukor |
250 | millilitrov | mlieko |
1 | štipka | soľ |
300 | gramov | marhule |
1 | kus | puding |
200 | gramov | práškový cukor |
400 | millilitrov | mlieko |
400 | millilitrov | kyslá smotana |
2 | kusov | vajce |
75 | gramov | Hera |
Múku nasypeme do misky, pridáme roztopenú Heru, štipku soli, kryštálový cukor, rozdrobené droždie, zalejeme vlažným mliekom a vypracujeme vláčne polotuhé cesto /podľa potreby prilejeme ešte mlieko/, ktoré prikryjeme čistou utierkou a na teplom mieste necháme asi 45 kysnúť.
Medzitým si z 400ml mlieka 2 PL práškového cukru /odoberieme z odváženého/ a smotanového pudingu uvaríme hustý puding, ktorý zasypeme 80g práškového cukru /zas odoberieme z odváženého/ a za občasného miešania necháme vychladnúť.
Vykysnuté cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme natenko, prenesieme vymastený na plech a urobíme si aj po bokoch "mantinel".
Na spodok pripraveného cesta rozotrieme vychladnutý puding, poukladáme marhule /tak husto, ako nám chutí/. Smotany a žĺtky vymiešame, bielky so zvyšným práškovým cukrom vyšľaháme dotuha a zľahka primiešame k smotanám...túto polevu lyžicou rovnomerne rozotrieme na marhule. Pečieme na 180°C, 30-40 minút.
ja moc kysnuté koláče nemusím, ale tento je jeden z mála, ktroý ma dostal svojou chuťou...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty