
Bábovky pečiem pomaly dve do týždňa, zistila som, že ju viem mladšej deve zabaliť aj na obed, bo kvôli HIT obeduje až doma. Opäť jedna bábovka, ktorá zvládne aj moju bezlepkovú múku a experimentovala som ako vždy.
Ingrediencie
4 | kusov | vajce |
175 | gramov | trstinový cukor |
1 | kus | vanilkový cukor |
100 | gramov | maslo |
250 | gramov | jemný tvaroh |
200 | gramov | mleté mandle |
125 | gramov | bezlepková múka |
1 | kus | prášok do pečiva |
1⁄2 | hrnček | voda |
Postup
Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny a prišľaháme k nim vlažné roztopené maslo a potom jemný tvaroh. Múku (kto nemusí bezlepkovú, nech použije obyčajnú polohrubú), orechy a prášok do pečiva zmiešame a primiešavame na nižších otáčkach na striedačku s vlažnou vodou k vyšľahanej hmote.
Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy. Pečieme pri teplote cca 180 - 185°C cca 60-65 min, v prípade potreby po cca 50 minútach vrch prikryjeme alobalom, papierom na pečenie. Po vychladnutí môžeme poliať čokoládovou polevou.


- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Fazuľový guláš
dasa_ | Fazuľový guláš
Fazuľový guláš
Veľmi výdatná polievka, s pečivom poslúži aj ako hlavný chod
Cuketové lečo s klobásou
Kamila | Cuketové lečo s klobásou
Cuketové lečo s klobásou
Rýchly letný obed, keď treba cuketu spotrebovať a aj chlapa presvedčiť, že lepší obed ešte nejedol. Cuketa je ľahšie stráviteľná ako paprika.