
Fabio C | Bezlepková pohánková torta
Bezlepkový koláč z pohánkovej múky.
Ingrediencie
250 | gramov | pohánková múka |
250 | gramov | maslo |
250 | gramov | cukor |
250 | gramov | mandle |
6 | kusov | vajce |
1 | kus | prášok do pečiva |
1 | čajová lyžička | škorica |
Ostatné: | ||
1 | kus | ríbezľový džem |
1 | štipka | práškový cukor |
Postup
Tortovú rormu vyložíme papierom a steny potrieme maslom a posypeme múkou.
Mandle pomelieme nahrubo alebo nasekáme. Vyšľaháme bielky.
Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom do peny. Postupne zamiešame žĺtky. Teraz zamiešame pohánkovú múku, prášok do pečiva, škoricu a nasekané mandle. Na záver pridáme opatrne po troche vyšľahané žĺtky.
Nalejeme do formy, urovnáme a pečieme na 160 stupňov asi 40 minút.
Necháme vychladnúť, rozrežeme na polovicu. Natrieme ríbezľovým džemom, spojíme a vrch posypeme práškovým cukrom
Pohánková múka dáva koláču zaujímavú rustikálnu chuť. Ja som použil polovicu mandle a polovicu vlašské orechy.

Dzeny
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.
Bravčové karé na šampiňónoch
Martuška 123 | Bravčové karé na šampiňónoch
Bravčové karé na šampiňónoch
Šťavnaté bravčové karé dusené na šampiňónoch. Rýchly a chutný recept na obed či večeru z bravčového mäsa pre celú rodinu. Ako príloha sa hodí ryža.