Pie poznáme viac jablkové, ja som skúsila s višňami.

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 40 minút |
Čas varenia / pečenia | 40 minút |
Celkový čas | 1 hod, 20 minút |
Ingrediencie
Cesto: | ||
400 | gramov | hladká múka extra špeciál |
250 | gramov | maslo |
130 | gramov | práškový cukor |
2 | kusy | žĺtok |
Náplň: | ||
1 | kilogram | višne |
4 | decilitre | voda |
8 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
1 | kus | Zlatý klas |
Inštrukcie
Zo surovín vypracujem hladké cesto, rozdelím si ho na dva bochníky - jeden o niečo väčší. Obidva si rozvaľkám na tenko do veľkosti plechu ( 32 x 20). Väčším plátom vysteliem plech zak aby siahalo aj na bokoch, druhý plát vo veľkosti plechu nechám na papieri a obidva dám do chladničky kým si pripravím náplň.
Višne zbavím kôstiek, zalejem 3 dl vody, pridám cukor a dám variť tak na 5 min., do zvyšného 1 dl vody zamiešam zlatý klas, prilejem do višní a chvíľku povaríme. Nechám trochu vychadnúť. Nalejem na plech s cestom, prikryjem vrchným plátom cesta, popichám vidličkou a dám piecť do vyhriatej rúry na 170 st. Pečiem 35 - 40 min. záleží na rúre. Potom už len nechať vychladnúť, nakrájať, pocukrovať a ochutnať.