Šťavnatá a plná ovocia. Po všetkých sviatočných koláčoch sa nám žiadalo niečo iné. Túto bublaninu robíme už roky a recept nikdy nesklamal. Ja ju robím s poriadnou dávkou ovocia a veru nezaostáva ani mrvenička.
3 | hrnčeky | polohrubá múka |
1 | kus | prášok do pečiva |
1 | hrnček | kryštálový cukor |
1 | kus | vanilkový cukor |
3⁄4 | kus | Palmarin |
3 | kusov | vajce |
1 | hrnček | mlieko |
trocha | ovocie |
Polohrubú múku, prášok do pečiva, kryštálový cukor , vanilínový cukor a palmarin dáme do misky. Všetko spolu dlaňmi spracujeme do hladkej mrveničky. Jednu hrsť odložíme na stranu ako mrveničku. Do zvyšku pridáme vajcia a mlieko a metličkou vymiešame. Cesto vylejeme na pomastený a múkou vysypaný plech ( veľký).
Na cesto poukladáme ovocie podľa chuti. Ja som dala odmrazené a scedené višne a dala som ich teda poriadne ☺️ Dáme piecť do predhriatej rúry na 190C.
Asi tak polupečené vyberieme a posypeme jemnou mrveničkou čo sme ostavili. Koláč vrátime do rúry a dopečieme. My máme radi bohatú mrveničku a tak okrem tej jemnej, čo som nechala bokom pripravím viac
Mrvenička: 6 pl polohrubá múka 4 pl kryštálový cukor 2 pl práškový cukor Maslo asi 40-50 g K sypkým surovinám po plátkoch pridávame maslo a spracúvame rukami, kým mrvenička nemá také tie väčšie hrudky.
Viac receptov na instagrame @frommykitchendotcom
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty