Popis
Šťavnatá a plná ovocia. Po všetkých sviatočných koláčoch sa nám žiadalo niečo iné. Túto bublaninu robíme už roky a recept nikdy nesklamal. Ja ju robím s poriadnou dávkou ovocia a veru nezaostáva ani mrvenička.

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 20 minút |
Čas varenia / pečenia | 25 minút |
Celkový čas | 45 minút |
Ingrediencie
3 | šálky | polohruba muka |
1 | kus | prášok do pečiva |
1 | šálka | kryštálový cukor |
1 | kus | vanilínový cukor |
3⁄4 | kusy | palmarín |
3 | kusy | vajcia |
1 | šálka | mlieko |
trocha | ovocie podľa chuti |
Inštrukcie
Polohrubú múku, prášok do pečiva, kryštálový cukor , vanilínový cukor a palmarin dáme do misky. Všetko spolu dlaňmi spracujeme do hladkej mrveničky.
Jednu hrsť odložíme na stranu ako mrveničku. Do zvyšku pridáme vajcia a mlieko a metličkou vymiešame. Cesto vylejeme na pomastený a múkou vysypaný plech ( veľký).Na cesto poukladáme ovocie podľa chuti. Ja som dala odmrazené a scedené višne a dala som ich teda poriadne ☺️
Dáme piecť do predhriatej rúry na 190C. Asi tak polupečené vyberieme a posypeme jemnou mrveničkou čo sme ostavili. Koláč vrátime do rúry a dopečieme.
My máme radi bohatú mrveničku a tak okrem tej jemnej,čo som nechala bokom pripravím viac
Mrvenička:
6 pl polohrubá múka
4 pl kryštálový cukor
2 pl práškový cukor
Maslo asi 40-50 g
K sypkým surovinám po plátkoch pridávame maslo a spracúvame rukami, kým mrvenička nemá také tie väčšie hrudky.
Viac receptov na instagrame @frommykitchendotcom
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť