Moje obľúbené mandlové roládky plnené figami,ďatlami,sušenými slivkami. Veľká mňamka.
150 | gramov | mleté mandle |
2 | polievkové lyžice | med |
20 | gramov | maslo |
1 | čajová lyžička | pomarančová kôra |
Plnka: | ||
120 | gramov | datle |
1⁄2 | kus | pomarančová šťava |
1 | čajová lyžička | škorica |
Z mletých mandlí, medu, masla a kôry z pomaranča si vypracujeme cesto. Cesto musí byť taký pevný bochník, no dobre tvarovateľný. Maslo môžeme nahradiť kokosovým olejom, no ja ho nepoužívam do pečenia.
Ak sa Vám zdá moc tvrdé pridať trochu masla ak mäkké tak mandle. Cesto si odložíme do chladničky kým si pripravíme plnku.
Kým nám chladne cesto v mixéri si zmixujeme sušené ovocie (ďatle, figy, sušené slivky), škoricu a pomarančovú šťavu. Pomer fíg/datlí/sliviek si môžete upraviť podľa toho čo kto má v obľube. Výsledná hmota sa podobá na hustejší džem. Ak je moc tuhá pridať pomarančovú šťavu.
Cesto vyberieme z chladničky a rozvaľkáme medzi papierom na pečenie alebo fóliou na asi 3 milimetre. Na cesto rozotrieme plnku.
Pomocou papiera, ktorý je pod cestom, pevne zrolujeme placku na roládu. Roládu dáme na chvíľku do mrazničky, potom pokrájame na kolieska široké asi 1 cm.
Krájame opatrne aby sa nám kolieska nerozpadli. Z tohoto množstva nakrájate 20-25 ks.
Ukladáme na papierom vystlaný plech na pečenie vo vyhriatej rúre na 170 st. asi 10 min.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.
Bravčové mäso na šťave s cestovinami
Slavka K
Bravčové mäso na šťave s cestovinami
Vynikajúce bravčové mäso, ktoré môžete podávať s knedľou, zemiakmi alebo cestovinami. U nás sú obľúbené farebné cestoviny. Mäso môžete použiť bravčové pliecko alebo stehno, prípadne iné.