
Moje obľúbené mandlové roládky plnené figami,ďatlami,sušenými slivkami. Veľká mňamka.
Ingrediencie
150 | gramov | mleté mandle |
2 | polievkové lyžice | med |
20 | gramov | maslo |
1 | čajová lyžička | pomarančová kôra |
Plnka: | ||
120 | gramov | datle |
1⁄2 | kus | pomarančová šťava |
1 | čajová lyžička | škorica |
Postup
Z mletých mandlí, medu, masla a kôry z pomaranča si vypracujeme cesto. Cesto musí byť taký pevný bochník, no dobre tvarovateľný. Maslo môžeme nahradiť kokosovým olejom, no ja ho nepoužívam do pečenia.
Ak sa Vám zdá moc tvrdé pridať trochu masla ak mäkké tak mandle. Cesto si odložíme do chladničky kým si pripravíme plnku.
Kým nám chladne cesto v mixéri si zmixujeme sušené ovocie (ďatle, figy, sušené slivky), škoricu a pomarančovú šťavu. Pomer fíg/datlí/sliviek si môžete upraviť podľa toho čo kto má v obľube. Výsledná hmota sa podobá na hustejší džem. Ak je moc tuhá pridať pomarančovú šťavu.
Cesto vyberieme z chladničky a rozvaľkáme medzi papierom na pečenie alebo fóliou na asi 3 milimetre. Na cesto rozotrieme plnku.
Pomocou papiera, ktorý je pod cestom, pevne zrolujeme placku na roládu. Roládu dáme na chvíľku do mrazničky, potom pokrájame na kolieska široké asi 1 cm.
Krájame opatrne aby sa nám kolieska nerozpadli. Z tohoto množstva nakrájate 20-25 ks.
Ukladáme na papierom vystlaný plech na pečenie vo vyhriatej rúre na 170 st. asi 10 min.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.
Bravčové karé na šampiňónoch
Martuška 123 | Bravčové karé na šampiňónoch
Bravčové karé na šampiňónoch
Šťavnaté bravčové karé dusené na šampiňónoch. Rýchly a chutný recept na obed či večeru z bravčového mäsa pre celú rodinu. Ako príloha sa hodí ryža.