
Vynikajúci rýchlo pripravený slivkový koláč s makom
Cesto: | ||
1 | hrnček | hladká múka špeciál |
1 | hrnček | detská krupica |
1 | hrnček | práškový cukor |
1⁄2 | hrnček | rastlinný olej |
1 | hrnček | acidofilné mlieko |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
2 | kusov | vajce |
Plnka: | ||
1⁄2 | kilogram | slivky |
50 | gramov | mletý mak |
Posýpka: | ||
50 | gramov | maslo |
1⁄3 | hrnček | práškový cukor |
1⁄3 | hrnček | hladká múka |
1⁄3 | hrnček | detská krupica |
Cesto: v nádobe vyšľaháme cukor, vajcia, pridáme acidofilné mlieko, olej, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva, detskú krupicu. Cesto rozotrieme na plech, vyložený papierom na pečenie. Na povrch uložíme vykôstkované slivky, polovice, šupkou nadol, posypeme mletým makom a posýpkou. Upečieme pri teplote 180°C 30-35 minút alebo podľa potreby. Použiť môžeme aj kompót.
Po miernom vychladnutí posypeme práškovým cukrom.
Posýpka: maslo rozpustíme a pridáme cukor, múku, detskú krupicu a vypracujeme posýpku, podľa potreby ešte pridáme uvedené suroviny.
Pokrájame a podávame.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty