Kanada: Dusený fenikel s modrým syrom

Popis

Fenikel nie je bežnou súčasťou slovenskej kuchyne. Ale vyskúšať to môžme, nie?
Kanada: Dusený fenikel s modrým syrom - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
ZdrojSlovak Spectator
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
30 minút

Ingrediencie

3kusyfeniklový koreň
3polievkové lyžicemaslo
1šálkakuraci bujon
1šálkabiele vino
1kusmodrý plesňový syr
 štipkasoľ (podľa chuti)
 štipkačierne korenie (podľa chuti)

Inštrukcie

Pokrájajte feniklové korene pozdĺžne asi na hrúbku 1 cm a rýchlo opečte na masle na strednom plameni vo veľkej panvici, kým z oboch strán nezhnednú.

Pridajte šálku bieleho vína a varte na miernom ohni 5 minút.

Pridajte šálku kuracieho bujónu, soľ a korenie podľa chuti a nechajte dusiť 15-20 minút, aby sa z omáčky odparila voda a táto zhustla.

Servírujte s plátkami modrého syra.

Pozrite si video z prípravy kanadských jedál

Ďalšie recepty z kanadskej kuchyne

Bravčová sviečková s javorovým sirupom a horčicou

Koláč s javorovým sirupom

Krémová polievka z pečeného cesnaku a cibule

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok