
1 | kus | lístkové cesto |
1 | hrnček | hnedý cukor |
2 | kusov | vajce |
hrnček | smotana | |
hrnček | javorový sirup | |
2 | čajové lyžičky | maslo |
Predhrejte rúru na 180°C. Vyvaľkajte cesto na kruh s priemerom 28xm na mierne pomúčenom povrchu pomúčeným valčekom a vytvarujte ho do 20cm (3 šálky) sklenej koláčovej formy. Odtrhnite zvyšné cesto a okraje ozdobne zvlňte.
Vyšľahajte spolu hnedý cukor a vajíčka do krémovej konzistencie. Pridajte smotanu, javorový sirup a maslo, potom vyšľahajte dohladka. Vylejte plnku do koláčovej formy.
Upečte koláč v dolnej tretine rúry, až kým cesto nie je zlaté a plnka nenapuchne a nevyzerá sucho, pričom sa stále trasie (asi 50 až 60 minút).
Nechajte vychladnúť na mriežke pri izbovej teplote (plnka sa scvrkne, ako bude koláč chladnúť).
Pozrite si video z prípravy kanadských receptov
Ďalšie recepty z kanadskej kuchyne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty