Kanada: Koláč s javorovým sirupom

Popis

Koláč s javorovým sirupom, to je kanadská klasika. Kto to vyskúša?
Kanada: Koláč s javorovým sirupom - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
ZdrojSlovak Spectator
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
1 hod, 30 minút

Ingrediencie

1kuslístkové cesto
1šálkasvetlohnedý cukor
2kusyvajcia (veľké, izbovej teploty)
 šálkasmotana (hustá)
 šálkajavorový sirup (čistý, najlepší je tmavojantárový)
2čajové lyžičkymaslo (nesolené, rozpustené)

Inštrukcie

Predhrejte rúru na 180°C. Vyvaľkajte cesto na kruh s priemerom 28xm na mierne pomúčenom povrchu pomúčeným valčekom a vytvarujte ho do 20cm (3 šálky) sklenej koláčovej formy. Odtrhnite zvyšné cesto a okraje ozdobne zvlňte.

Vyšľahajte spolu hnedý cukor a vajíčka do krémovej konzistencie. Pridajte smotanu, javorový sirup a maslo, potom vyšľahajte dohladka. Vylejte plnku do koláčovej formy.

Upečte koláč v dolnej tretine rúry, až kým cesto nie je zlaté a plnka nenapuchne a nevyzerá sucho, pričom sa stále trasie (asi 50 až 60 minút).

Nechajte vychladnúť na mriežke pri izbovej teplote (plnka sa scvrkne, ako bude koláč chladnúť).

Pozrite si video z prípravy kanadských receptov

Ďalšie recepty z kanadskej kuchyne

Bravčová sviečková s javorovým sirupom a horčicou

Dusený fenikel s modrým syrom

Krémová polievka z pečeného cesnaku a cibule

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok