
Medzinárodná kuchyňa
Cacik je jedným zo základných predjedál v Turecku. Môže sa jesť samotné ako osviežujúce predjedlo (za horúcich letných dní skúste pridať pár kociek ľadu!).
Ingrediencie
1 | kus | šalátová uhorka |
cesnak | ||
soľ | ||
biely jogurt |
Postup
Zmiešajte cesnak, soľ, jogurt a vodu v mise.
Najemno nakrájajte uhorky (niekto má radšej olúpané, iní nechávajú chrumkavú šupu) a pridajte k zmesi, dobre ju premiešajte, dochuťte korením a dajte chladiť.
Potom vlejte do misiek, pokvapkajte vrch olivovým olejom a posypte kôprom alebo sušenou mätou.
Možno si ho vychutnať skoro s akýmkoľvek iným jedlom, od kebabov po ryžu, a od vyprážaných cukiet a baklažánov až po jednoduchý pilaf (ryžu). Je veľmi zdravé a mimoriadne ľahké na prípravu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zemiakový prívarok s bravčovým perkeltom
Martuška 123 | Zemiakový prívarok s bravčovým perkeltom
Zemiakový prívarok s bravčovým perkeltom
Zemiakový prívarok alebo zemiaky na kyslo - jednoduché a tradičné jedlo, ktoré sa výborne hodí k mäsu.
Plnené kuracie prsia zapečené v slaninke
Martuška 123 | Plnené kuracie prsia zapečené v slaninke
Plnené kuracie prsia zapečené v slaninke
Kuracie prsia plnené syrom a šunkou a zapečené v slanine. Jednoduchý a chutný recept k nedeľnému obedu.