
Medzinárodná kuchyňa
Cacik je jedným zo základných predjedál v Turecku. Môže sa jesť samotné ako osviežujúce predjedlo (za horúcich letných dní skúste pridať pár kociek ľadu!).
Ingrediencie
1 | kus | šalátová uhorka |
cesnak | ||
soľ | ||
biely jogurt |
Postup
Zmiešajte cesnak, soľ, jogurt a vodu v mise.
Najemno nakrájajte uhorky (niekto má radšej olúpané, iní nechávajú chrumkavú šupu) a pridajte k zmesi, dobre ju premiešajte, dochuťte korením a dajte chladiť.
Potom vlejte do misiek, pokvapkajte vrch olivovým olejom a posypte kôprom alebo sušenou mätou.
Možno si ho vychutnať skoro s akýmkoľvek iným jedlom, od kebabov po ryžu, a od vyprážaných cukiet a baklažánov až po jednoduchý pilaf (ryžu). Je veľmi zdravé a mimoriadne ľahké na prípravu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Omeleta
Alica7 | Omeleta
Omeleta
Chutná omeleta s kukuricou alebo hráškom vhodná nielen na raňajky.
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.