
Mi o tých koštovkách hovor. Skúšala som zákusok. Mne chutil. Chlapovi sa korpus nepozdával (stačil kúsok, viac nebude). Starší také neľúbi sa rozhodol. A mladší ide rysovačku.
Takže po 5 dňoch šla 1/3 plechu v kôš. Ešteže to bol maličký plech.
Takže tak.
A čo varíš?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dnes bravčové platky na sušených hubách a ryžu, zajtra špenátové halušky, v piatok obyčajné špagety= iba paradajková omáčka, žiadne mäso a cez víkend segedín. K tomu vždy nejaké polievky, čo najdem v chladničke podľa toho
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Segedín sa mi páči. Som inšpirovaná.
A majú aj kare v akcií v obchodoch 2.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
asi sa pri segedíne moc nedržím tradičného receptu - dávam tam morčacie stehno. A hlavne kapustu skoro surovú, v podstate ju moc nedusím. A tak si nahováram, že to možno nie je také kalorické Aj ked tam asi najhoršia je smotana na záver :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Segedín je v pohode. Pohroma je tá knedľa k tomu a ten kolotoč - zostala knedľa? pridám segedín - ešte mi knedľa chýba zas - .... a pokračujeme do vyprázdnenia hrnca alebo stavu "prežrala som sa"
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Joj mamkin zošit s receptami. Na sviatky sa držím klasiky, ktorú nikdy nespravím rovnako. Už len orechová roláda s kakaovým krémom poskytuje toľko možností, že zaručene nebude, nie je nikdy rovnaká.
Keďže pečenie koláčkov bolo a je tak trochu mojou pracovnou náplňou, často zaznela otázka, či nemôžem upiecť dvakrát rovnaký koláč. Ale momentálne, zväčša pre Tinku točím klasickú bábovku v rôznych verziach, čitaj na plechu, väčšom, menšom, keď sa mi nechce vymazovať formu, alebo lenivú ženu tiež malý, alebo veľký plech.
Moja receptová kniha je tu na NM. Tiež nie raz sa mi stane, bože veď ja som ja také varila, úplne som na to zabudla. Ono to bude skôr tým, že keď sa Tinke potvrdila histaminova, mne lepok a teraz mlieko a ešte mi vadí ocot, droždie, asi paradajky, čokoláda, ovocie niektoré .., prešla ma chuť úplne aj na varenie a pečenie. A to tej na varenie, bolo aj pretým dosť málo.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No veď to, mama keď pečie, tak je to vždy rovnaké. A ja keď pečiem, furt je to niečo iné. Ešte aj tá polievka chutí vždy trochu inak
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
My hovor - prepisovali sme aj my. Hlavne, eď sa mama rozhodla, že z toho svojho malého zošita musí prejsť do veľkého. Keď ho teraz občas otvorím, tak je to také milé pripomenutie.
V utorok ráno som zhrozená premýšľala, čo ja vlastne idem celý týždeň variť. Prázdno v hlave. Zato plná špajza. Len také nejaké nekombinovateľné sa mi zdalo.
Ano, často skúšam nové veci. Lenže raz, dva a potom zabudnem. Aj keď to bolo dobré. Čo sa mi veľmi osvečilo - ak to bolo dobré, odfotiť a rovno sem dať recept. Mám to tu po ruke. Ale často sa mi ani len fotiť nechce. A to je potom horšie.
Dočítala som práve knihu CUkráreň v Paríži. A teda, tam sa spomínalo zákuskov. Aj som už googlila. Jakživ som nepočula o zákusku Opitá mníška. Iba ak Izidor. A fakt som našla recept. Vodka tam tuším ide. Aj mám chuť kopec toho vyskpšať, aj ma drží predstave, že kto to bude jesť? Respektíve udržať sa iba pri koštovke.