Kúpili sme si piecku na chlieb.Hurá do toho!!Tak som len piekla a piekla,až raz sa akosi nepodaril podľa mojich predstáv.Pekne som ho naaranžovala do chlebníka- ani pes onho nezakopol.A ja ,žena činu som ho pekne vyhodila aj s tými hnetacími hákmi .Asi za dva dni,som chcela znova piecť,prehľadala som celú kuchynu a už mi zostal len smetiak na ulici pred domom.Jasné,že tí chytráci ráno odviezli smeti aj s mojimi hákmi.Ziadny problém! V servise som objednala,pekne poslali a fungovala som dalej.Asi za dva mesiace moj manžel vyhodil už len polku chleba -jasné aj s tým hákom.
Pekne znova servis atd...Ponaučenie pre mna-hned vyťahujem tie háky,lebo moja piecka stála už dvakrát toľko
Erkočka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
....bohatstvo... vy ste čísla...
...u nás sa zas zásadne a nenávratne vyhadzujú malé lyžičky. Mocca lyžičiek mám už asi 3 sadu (12ks), lebo tých mi je najmenej ľúto. Klasické ani nehovorím...a keď minule ostali iba 2 veľké lyžice, začal to už manžel nepekne komentovať, lebo sme museli čakať kým sa dvaja najedia, až potom ostatní...ja som to poriešila koktejlovou, ale aj tie už pošli ta-tam... toto je zase naša investícia...
A stopkaté poháre na víno - môj des - tých vybijeme priemerne 2 sady ročne. Raz sa mi podarilo vytrepať naraz celú sadu 18pohárov, jeden ostal! Akýsi, hnusný - škaredý, za všetko mohol...tak som do tej kopy tresla aj ten posledný....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
toto je super!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No to sa mi este nepodarilo,ale u nas tak poslo niekolko skrabiek na zemiaky.Cistim na novinach a na kopu supiek polozim skrabku a idem ich umyt a nakrajat no a potom v rychlosti "bordel"zbalim a sup do smetaka.No co uz...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
prosim o radu
uvažujem o tom,že by som si rada otvorila malý obchodík s pomôckami(a prípadne aj s hotovými výrobkami)na servítkovú techniku a tiež s výtvarnými pomôckami.Tiež mám predstavu,že časom by som velmi rada(ak by sa dalo a bol by záujem)robila akési prezentácie a ukážky práce.Toto je môj sen.Vie mi niekto poradiť ako na to,čo to všetko obnáša,a kde by som sa mohla dozvedieť niečo viac?(napr.aké základné pomôcky bz som mala ponúknuť a kde by som ich mohla zohnať...)Budem velmi rada ak mi pomôžete.Ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Milada, radšej si založ vlasný blog. Na zelenej lište hore klikni na "Pridaj obsah". Otvorí sa ti ponuka, z ktorej si vyberieš "Príspevok blogu." Klikneš a otvorí sa ti okno, kde už priamo píšeš svoj blog - nadpis, text, odošleš...
Ak budeš mať svoj vlastný blog, bude sa aj tebe ľahšie orientovať v tom, kto reaguje na teba, a kto na Mapo... A dievčatá ti určite poradia, ako s tvojím problémom naložiť...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
už ste spláchli do záchodu zvyšok jedla z hrnca aj lyžičkou?
veľmi drahééééééééé...
teda hlavne údržbári....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no dievčata, aspoň som sa v tomto zamračenom dni dobre zasmiala mapo, vy ste naozaj dobrá dvojka, ja som hádam za celý svoj život nerozbila ani tanier, ale škrabka už išla aj so šupkami a s novinami do koša, takže si ani nebudem nič vyčítať, keby som niečo "vyhodlil"
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
jasné, posledné slovo ma byť "vyhodila"
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
moja svokra tu hnetaciu metlicku vybera hned po upeceni hacikom :) na hackovanie
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No ja mam dosť
aj moja kamoška ma tuto domacu pekarničku, je to dobra vec, nahovára ma na ňu, ale ked ja som zvyknuta každe rano pekne v pekarni kupiť čerstvy horuci zemiakový chlebík..Nepomožem si
ale zase ževraj sa tam daju robiť aj ine veci, nielen chlieb, je to pravda?? ja sa tomu moc nerozumiem ešte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
V mojej pekárni sa dá piecť iba chlebík (rôzne druhy; ja však používam iba superrýchly), ale dá sa použiť na varenie zaváraniny a hnetenie cesta a taktiež na samotné pečenie (miesto rúry napr). Robila som tam aj ryžový nákyp, ale nie je to ono. Asi predsalen ostanem pri klasickom postupe Existujú však aj také, kde sa dajú robiť bagetky. Ale iba malé a štyri kusy; najprv ti pek. vymiesi cesto, potom ho sama dáš do formičiek a dáš piecť. Proste pracné a nákladné (spotreba energie vysoká na to, že ide o 4 žemle). Robila som v pekárničke aj koláčik, ale aj tam skôr odporúčam rúru
Pekáreň mám už relatívne dlho a stále pečiem, ale nie každý deň. Občas to prestriedame s celozrnným pečivom. Najviac sa mi páči, že si môžem dať semienok, čo mi hrdlo ráči a ozaj hodnotný chlebík nestojí pomaly 2eur ako v obchode.
Keď chlebík ostane, urobím žemľovku. A mám dobrý pocit, lebo je z kvalitnej celozrnnej múky a plná semienok... a taká netradičná a také my lúúúúúúúúbime
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďakujem za info. musím to prediskutovať s polovičkou, či ,,prispeje´´
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja moju pekárničku poctivo oprašujem, premýšľam kam ju schovať. Používam ju len vtedy, keď potrebujem miesiť cesto. Pred Vianocami mi bola užitočná, hlavne na linecké cesto.
Keď som ešte vypekávala chlebík, tak po ukončení programu hnetenia som vždy vybrala háky, síce tam ostali dve dierky, ale chlebík vyzaral byť krajší, ako keď sa piekol aj s hákmi.
Veľa šťastia do pečenia
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nič lepšie ma nenapadlo
http://www.youtube.com/results?search_query=%C4%8Derven%C3%BD+kachel+bi…