Paradajkové čatní s karamelizovanou cibuľou

Pridal/a Dzeny

Nie je to úplne čatní, je tam menej cukru, ale je to fantastické:) 

Paradajkové čatní s karamelizovanou cibuľou - recept
Porcie
Porcie
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod, 30 minút
Celkový čas
1 hod, 40 minút

Ingrediencie

20kusycherry paradajky
4kusycibuľa
1polievková lyžicacukor
1polievková lyžicamed
  oregano
  soľ
  olivový olej
3strúčikycesnak

Inštrukcie

Množstvá sú orientačné, robila som to len tak podľa seba.

1. Cibuľu nakrájame a skaramelizujeme. Postup je taký, že na olivovom oleji na miernom ohni opekáme cibuľu, cibuľa nesmie horieť, hnednúť, naozaj to musí byť len na miernom ohni. Keď cibuľa trochu zmäkne pridáme polievkovú lyžicu hnedého cukru, za stáleho miešania počkáme kým sa cukor nerozpustí. Potom cibuľu dusíme (nepodlievame) na miernom ohni až kým nie je úplne mäkká, trvá aj hodinu. Treba miešať, nie stále, ale často. 

2. Do skaramelizovanej cibule pridáme olúpané nakrájané paradajky, pretlačený cesnak a dusíme kým sa paradajky nerozvaria. 

3. Ochutíme oreganom, soľou, pridala som ešte med, aby to bolo sladšie, nie tak také sladké ako bývať pravé čatní, lebo to je na mňa príliš veľa cukru, ale je je to dosť sladké, aby to chutilo výrazne inak ako omáčka na cestoviny.

Je to výborné ako príloha k mäsu, nátierka na hrianky, základ do omáčky, ale dnes som to hodila so syrom na makaróny a bolo to vynikajúce:) 

Z uvedeného množstva mi vyšli dva poháriky ako na fotke.

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok