reklama

Paradajkové čatní s karamelizovanou cibuľou

Pridal/a Dzeny dňa 23. 11. 2020 - 13:24 - Recepty Dzeny
Paradajkové čatní s karamelizovanou cibuľou, Nátierky, recept, Dzeny

Dzeny


reklama

Nie je to úplne čatní, je tam menej cukru, ale je to fantastické:) 

Ingrediencie
20 kusov cherry paradajky
4 kusov cibuľa
1 polievková lyžica cukor
1 polievková lyžica med
  oregano
  soľ
  olivový olej
3 strúčiky cesnak
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Množstvá sú orientačné, robila som to len tak podľa seba.

Cibuľu nakrájame a skaramelizujeme. Postup je taký, že na olivovom oleji na miernom ohni dusíme cibuľu, cibuľa nesmie horieť, hnednúť, naozaj to musí byť len na miernom ohni. Keď cibuľa trochu zmäkne pridáme polievkovú lyžicu hnedého cukru, za stáleho miešania počkáme kým sa cukor nerozpustí. Potom cibuľu dusíme (nepodlievame) na miernom ohni až kým nie je úplne mäkká, trvá to aj hodinu. Treba miešať, nie stále, ale často. 

Do skaramelizovanej cibule pridáme olúpané nakrájané paradajky, pretlačený cesnak a dusíme kým sa paradajky nerozvaria. 

Ochutíme oreganom, soľou, pridala som ešte med, aby to bolo sladšie, nie tak také sladké ako býva pravé čatní, lebo to je na mňa príliš veľa cukru, ale je to dosť sladké, aby to chutilo výrazne inak ako omáčka na cestoviny.

Doplňujúce poznámky

Je to výborné ako príloha k mäsu, nátierka na hrianky, základ do omáčky, ale dnes som to hodila so syrom na makaróny a bolo to vynikajúce:) 

Z uvedeného množstva mi vyšli dva poháriky ako na fotke.

Výnos
1 Porcie
Celkový čas
1 hod, 40 minút
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod, 30 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama