
Tuti | Jablkový cheesecake so škoricou
Jednoduchá príprava, skvelá chuť...
Ingrediencie
1⁄2 | balík | hrozienka |
1⁄2 | balík | mandle nelúpané |
3 | polievkové lyžice | kokos |
2 | kusov | jablko zelené |
6 | kusov | želatíny plátková |
500 | gramov | jemný tvaroh |
130 | gramov | cukor |
250 | gramov | šľahačková smotana |
1 | čajová lyžička | škorica mletá |
1 | kus | citrón |
1 | čajová lyžička | maslo |
Postup
Na korpus si namočíme mandle na dve hodiny, hrozienka na pol hodiny. Mandle, hrozienka a kokos spolu zmixujeme. Zmes natlačíme do formy s priemerom 18 cm a odložíme do chladničky.
Plátky želatíny namočíme v troche studenej vody.
Jeden a pol jablka zbavíme jadrovníka, nakrájame na kocky a orestujeme na lyžičke masla.
Tvaroh vyšľaháme so škoricou, cukrom a šťavou z jedného citróna. Napučanú želatínu pridáme k teplým jablkám a miešame, kým sa nerozpustí, potom pridáme k tvarohovej zmesi. Nakoniec zľahka primiešame vyšľahanú šľahačku.
Cheesecake necháme stuhnúť cez noc v chladničke. Ozdobíme zvyšnou polovicou jablka, alebo podľa ľubovôle, napr. so šľahačkou
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.
Bravčové karé na šampiňónoch
Martuška 123 | Bravčové karé na šampiňónoch
Bravčové karé na šampiňónoch
Šťavnaté bravčové karé dusené na šampiňónoch. Rýchly a chutný recept na obed či večeru z bravčového mäsa pre celú rodinu. Ako príloha sa hodí ryža.