
Tuti | Jablkový cheesecake so škoricou
Jednoduchá príprava, skvelá chuť...
1⁄2 | balík | hrozienka |
1⁄2 | balík | mandle nelúpané |
3 | polievkové lyžice | kokos |
2 | kusov | jablko zelené |
6 | kusov | želatíny plátková |
500 | gramov | jemný tvaroh |
130 | gramov | cukor |
250 | gramov | šľahačková smotana |
1 | čajová lyžička | škorica mletá |
1 | kus | citrón |
1 | čajová lyžička | maslo |
Na korpus si namočíme mandle na dve hodiny, hrozienka na pol hodiny. Mandle, hrozienka a kokos spolu zmixujeme. Zmes natlačíme do formy s priemerom 18 cm a odložíme do chladničky.
Plátky želatíny namočíme v troche studenej vody.
Jeden a pol jablka zbavíme jadrovníka, nakrájame na kocky a orestujeme na lyžičke masla.
Tvaroh vyšľaháme so škoricou, cukrom a šťavou z jedného citróna. Napučanú želatínu pridáme k teplým jablkám a miešame, kým sa nerozpustí, potom pridáme k tvarohovej zmesi. Nakoniec zľahka primiešame vyšľahanú šľahačku.
Cheesecake necháme stuhnúť cez noc v chladničke. Ozdobíme zvyšnou polovicou jablka, alebo podľa ľubovôle, napr. so šľahačkou
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Guláš z bravčového mäsa
Slavka K
Guláš z bravčového mäsa
Poctivý tradičný guláš z bravčového mäsa. Hustý, voňavý a plný chuti – presne taký, aký máme radi 😊
Plnené zemiakové knedličky s mäsom
Slavka K
Plnené zemiakové knedličky s mäsom
Fotorecept na Cepelinai - zemiakové knedličky plnené mäsom. Sú podobné našim pirohom, no v litovskom štýle, sú sýte a výborné.