
Recept je vhodný pre mužov ako ja, ktorí majú na pečenie obe ruky ľavé. Robieval som ho, keď som pracoval v zahraničí a dostal som chuť na sladké.
100 | gramov | hladká múka |
50 | gramov | maslo |
50 | gramov | cukor |
1⁄2 | čajová lyžička | škorica mletá |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
1 | deciliter | rum |
600 | gramov | slivky |
...ten rum podla chuti, len som nevedel najst vhodnejsiu mierku a 1 liter sa mi uz zdalo trochu vela. Problem je s porcovanim, ale ja som to jedol z misy. Ked sa da do chladnicky tak mozno sa to vyriesi.
Dobru chut
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No mne sa zdá že keby bolo len pol deci rumu tak by sa to až tak nedrobilo, ale neviem. Ja vyskúšam aj ked rum musím nahradiť niečim iným ale milujem jednoduché recepty.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Nechaj ho na noc v chladnicke. Trochu spevnie a slivky pustia vybornu stavu.
Dobru chut
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Toto je veľká dobrota, keď sa dá viac tej drobenky a šťava do nej nasiakne....výborné
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
len musi postat v chladnicke , kym slivky pustia stavu do posypky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tú šťavu pustia už pri pečení a posýka chrumkavá, máme ho radi taký vlažný a aj z iného ovocia, aj keď slivky sú také špecifické
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vonia až sem , daj viac posýpky je to výborné a chrumkavé. Ja robím do malých zapekacích misiek a má každý svoje
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No Axeco ... jaky ty si labuznik. Sup este nejaky recept, ak mas v talone.
Toto bolo mnam. Kludne dam aj menej cukru nabuduce ... moje slivky uz boli z tych prezretych. Studene z chladnicky ... to vam je uplne lahodka. Aj teple ci vlazne to moze mat svoje caro, ale po 4 hodinach chladenia som sa nevedela zastavit, kedy mam dost.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
....... nedam, vy by ste mi vsetko pojedli
Tymto jednoduchym receptom som chcel poslat odkaz vsetkym zenam. V jednoduchosti je krasa. Nemusite byt dokonale, kludne aj chrumkave baculky. Pre nas ste aj tak najkrajsie. Staci par jednoduchych milych slov a dobre srdce - a ste chutnucke.
Na druhy den odlezany v chladnicke chuti lepsie. Ked sme robili v zahranici, tak pravdupovediac sme ani netusili ako chuti prvy den. Pretoze ja a moj kamos sme sa hanbili ist kupit menej ako liter rumu. Takze ani neviem kolko rumu islo do kolaca. Teda ani najlacnejsi veru nebol
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
... škoda tých receptov.
A ďakujem za seba za pekné slová o ženách.
Ja som ho piekla skoro ráno a pred 5tou som obťažovala už v správach priateľov, že čo pekné mi doma vonia a ja to ochutnať nemôžem, lebo idem do práce. Nechala som chladnúť na linke. A keď som prišla domov, tak som ho šupla ešte na 4 hodiny do chladničky. No a keď som sa potom vrátila, že dám si len za lyžičku ... ľudia, to sa nešlo zastaviť. Skoro som manželovi nenechala.
Ale ten rum som cítila statočne, to som bola prekvapená. Čakala som, že sa teplotou odparí. Odparilo ma to do postele. Neviem, či tá kombinácia teda cukru a únavy, či aj stopy alkoholu tam boli ... neviem. Ale ľutujem, že už nemám slivky. A to sme ich mali teda DOSŤ. Musím kúpiť rum. Toho môjho bolo max pol deci - deci.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
...ten poldeci si dala do posypky, alebo na slivky ?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Na slivky.
Malo to ísť do posýpky?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja to davam vsade, este aj na vrch pokropujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
... tak v tom prípade je to fakt drahý koláč.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
..........ved nevylejem snad liter rumu do kanala
S tym rumom to samozrejme nemyslim vazne, alkohol nie je moj kamarat. Pol deci rumu premiesavam s vykostenymi slivkami, kym urobim posypku
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
.... ja som čakala, kto tu koho obviní z alkoholizmu.
Popravde, ja rum ako samotný ani neviem ako chutí. Do koláčov si ho pamätám odjakživa - tú vôňu. Aj ho držím v skrinke s vanilínovým cukrom a spol. Že ako surovina na pečenie.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Navnadili ste ma ten koláč.....musím vyskúšať. Akurát slivky nevykostím ale vykôstkujem/odkôstkujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No - mne ostalo vo fľaši vari deci rumu od posledného slivkového džemu s rumom. Aj som vyhutovala kam s ním ... tak snáď vyskúšam. Lebo toto vyzerá fakt jednoduché a ingrediencie sú super.