
Kamila | Tiramisu s višňami
Recept s fotopostupom na výbornú smotanovú dobrotu. Ako vždy som experimentovala.
500 | gramov | mascarpone |
500 | millilitrov | šľahačková smotana |
400 | gramov | dlhé piškóty |
2 | čajové lyžičky | nescafe |
1 | kus | vanilkový cukor |
1 | polievková lyžica | práškový cukor |
1 | kus | višňový kompót |
1 | kus | želatína |
Uvaríme cca 300 ml kávy. Vyšľaháme šľahačku s práškovým cukrom. Prešľaháme mascarpone s vanilkovým cukrom. Spojíme obe hmoty do hladkého krému.
Na dno hlbšej misy rozložíme dlhé piškóty, namočíme ich z jednej strany do kávy. Rozotrieme cca 1/3 smotanového krému.
Šťavu z kompótu zahustíme buď kukuričným škrobom, uvaríme hustejšiu hmotu, pridáme kompót, necháme zovrieť a za stáleho miešania necháme vychladnúť, alebo za studena zahustíme želatínou pripravenou podľa návodu na obale.
Ja som skúsila druhú verziu, ale bola to dobrodružná verzia. Šťava stuhla až po zaliatí smotanovej vrstvy.
Ovocnú vrstvu necháme stuhnúť, potom na ňu rozotrieme ďalšiu vrstvu smotanového krému. Znovu rozložíme piškóty namočené z jednej strany v káve. Na vrch rozotrieme zvyšnú smotanovú náplň.
Posypeme kakaom a necháme pár hodín stuhnúť v chladničke, najlepšie cez noc.

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Plnené zemiakové knedličky s mäsom
Slavka K
Plnené zemiakové knedličky s mäsom
Fotorecept na Cepelinai - zemiakové knedličky plnené mäsom. Sú podobné našim pirohom, no v litovskom štýle, sú sýte a výborné.
Kapustnica
Alica7
Kapustnica
Klasická domáca kapustnica s mäsom, klobásou a hríbami.