
Kamila | Tiramisu s višňami
Recept s fotopostupom na výbornú smotanovú dobrotu. Ako vždy som experimentovala.
Ingrediencie
500 | gramov | mascarpone |
500 | millilitrov | šľahačková smotana |
400 | gramov | dlhé piškóty |
2 | čajové lyžičky | nescafe |
1 | kus | vanilkový cukor |
1 | polievková lyžica | práškový cukor |
1 | kus | višňový kompót |
1 | kus | želatína |
Postup
Uvaríme cca 300 ml kávy. Vyšľaháme šľahačku s práškovým cukrom. Prešľaháme mascarpone s vanilkovým cukrom. Spojíme obe hmoty do hladkého krému.
Na dno hlbšej misy rozložíme dlhé piškóty, namočíme ich z jednej strany do kávy. Rozotrieme cca 1/3 smotanového krému.
Šťavu z kompótu zahustíme buď kukuričným škrobom, uvaríme hustejšiu hmotu, pridáme kompót, necháme zovrieť a za stáleho miešania necháme vychladnúť, alebo za studena zahustíme želatínou pripravenou podľa návodu na obale.
Ja som skúsila druhú verziu, ale bola to dobrodružná verzia. Šťava stuhla až po zaliatí smotanovej vrstvy.
Ovocnú vrstvu necháme stuhnúť, potom na ňu rozotrieme ďalšiu vrstvu smotanového krému. Znovu rozložíme piškóty namočené z jednej strany v káve. Na vrch rozotrieme zvyšnú smotanovú náplň.
Posypeme kakaom a necháme pár hodín stuhnúť v chladničke, najlepšie cez noc.

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.
Bravčové karé na šampiňónoch
Martuška 123 | Bravčové karé na šampiňónoch
Bravčové karé na šampiňónoch
Šťavnaté bravčové karé dusené na šampiňónoch. Rýchly a chutný recept na obed či večeru z bravčového mäsa pre celú rodinu. Ako príloha sa hodí ryža.