
anjeli
Netradičná, ale výborná polievka
300 | gramov | tekvica |
300 | gramov | mrkva |
1 | kus | cibuľa červená |
3 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
3 | polievkové lyžice | vínny ocot |
50 | millilitrov | olej |
5 | kusov | zemiak |
250 | millilitrov | smotana na varenie |
voda | ||
štipka | soľ |
Tekvicu a mrkvu si najemno nastrúhame, zemiaky nakrájame na kocky... v hrnci rozpálime olej, zasypeme cukrom, ktorý upálime na karamel.
Cibuľu olúpeme, nakrájame na väčšie kúsky /1/4 alebo 1/8/ a šupneme ku karamelu, chvílľu spolu orestujeme, zasypeme tekvicou, mrkvou, premiešame, zalejeme vodou /len toľko, aby sme zakryli zeleninu/ a zakryté podusíme do mäkka.
Potom rozmixujeme ponorným mixérom, osolíme podľa chuti, pridáme ocot a následne smotanu. Podľa potreby doplníme vodou /ja som dala asi 1,5 litra spolu/. Privedieme do varu, odstavíme. Na tanieri podávame so zemiakovými alebo mexickými lupienkami.
Zemiakové lupienky: zemiaky si očistíme /postačia 3 kusy/ nastrúhame najemno ako uhorku na šalát, nasolíme, necháme postáť. Pomocou papierového obrúska odstránime prebytočnú tekutinu a rozprestrieme na plech pokrytý papierom na pečenie. Pečieme na 200 °C do ružova.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Pekinské placky
Martuška 123 | Pekinské placky
Pekinské placky
Kysnuté cesto na závin aj rožky - bez kysnutia
JarushkaD | Záviny bez kysnutia
Kysnuté cesto na závin aj rožky - bez kysnutia
Tento recept mám od mojej mamy, takže má určite viac ako 50 rokov. Je výborný. V ceste je droždie, ale netreba čakať na kysnutie. Cesto je výborné na záviny, rožky, šatôčky...