a mas ho s kostou ci bez?
Eva
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a mas ho s kostou ci bez?
Eva
Evicka bez kosti..peknyy kuusok...
skus narezat maso akoby na platky, ale neodkroj ich uplne, aby maso ostalo vcelku. Do vzniknutych rezov daj tvrdy syr, prazenicu, sampinony, slaninku, alebo co mate radi, cely kus pekne previaz a upec.
To som kedysi niekde vycitala, drzi to pekne, ked je maso s kostou, ale verim, ze to ide aj bez kosti.
Eva
Fantika už si navarila?
Moja maminka robieva sviatočnú roládu:
Masko nakrájať po dĺžke ( rozrovolať ho ), osoliť, naklepať. A ideme robiť vnútrajšok - poukladáme kolieska parizéru - husto, aby sa prekrývali, na parizér dáme praženičku (cca 6 vajec na 1,5 kila maska), na plátky po dlžke nakrájané sladkokyslé uhorky a sterilizovanú kápiu. A na to všetko ešte na tenulinko nakrájanú slaninku ( akú chceš - domácu, gazdovskú alebo oravskú). Pekne to zrolkujeme po dĺžke a pomotáme provázkem alebo nejak tak upevníme špeci ihlami. Ešte trochu soslíme, podlejeme vodičkou a dáme cca na 180st. Pečieme zakryté a počas pečenia obraciame a polievame šťavičkou.
Papkáme odmotkané, nakrájané a kliďánko na chlebíček studené. Proste jedna báseň. Mnaaaam.
juuj baby az sa mi linky zbiehajuu,,mamamata nejak tak podobne som si to predstavovala aj ja..evka ale aj tvoja verzia je perfis..tak uvidiime co este objaviim v chladnicke a nejak to skombinuje..dakujem vaam...
dobru chut, daj vediet, ako si poriesila
Eva
diiky poriesila som to tak,ze co bolo v chladnicke som vyuzila..
karee som rozrezala na velkyy kusisko placatyy a vybuuchala som ho tlcikom..posolila,povegetila,pokorenila..na to naukladala cabajskuu salaamu-kolieska,na to prazenicu z 3 vajec s hraaskom/nech tam je nieco zelenee
/,na to kuusky eidamu a baby paarky 3 kuusky pozdlzne prerezanee...toto vsetko som zvinula do rolaady a spevnila nitou...na troche oleja na teflonovej panvici som narychlo opiekla z kazdej strany aby ziiskalo karee korku a dala som ho do pekaacika,podliala trochou vody.potom som vyuzila vyypek na panvici,pridala som don kecup,horcicu,smotanu a trocha medu,plus vegetu korenie,susenyy cesnak a sol..a toto vsetko rozhabarkovanee som naliala na maso...zakryla alobalom a za casteeho podlievania piekla pod alobalom vyse hodiny a bez alobalu zapekala tiez dalsiu hodinku...a baby..je to supeeer
dnes som tu mala na obed aj necakanuu naavstevu a pyytala recept
ze aj ona vyskuusa tak jej to chutilo..a aj vyyzorovo to bolo kraasne mozaikovee ked som to narezala...
takze nech sa paaci vyskuusajte aj vy..
to vyzerá výborne
odila som obrazok nech si viete predstavit ako to dopadlo...
no super, hned rano si mi narobila chute
Eva
Evy nevaa..na nedelu maas aspon co varit..
baby moje zlatee maam doma kuusok pekneeho karee a kedze som ho uz nechala roztopit z mraznicky tak ho musiim nejako spracovat na zajtrajsii obed..
googlujem hore-dole pretoze maam istuu predstavu co by som asi chcela ale nikde presnyy recept nenachaadzam...
chcela by som to karee naplnit,ale nie osve kazdyy rezen ale v celku..a nie klobaasovou zmesou ale niecim inyym...a neviete mi poradit?dat nejakyy fajnyy recept?dakujeeem...