reklama

Bezlepkový mrveničkový koláč s jablkami

Pridal/a Beusiq dňa 13. 07. 2023 - 15:15 - Recepty Beusiq
Bezlepkový mrveničkový koláč s jablkami, Diétne koláče, recept, Beusiq

Beusiq | Bezlepkový mrveničkový koláč s jablkami


reklama

Jednoduchý a veľmi chutný koláčik (nie)len pre "bezlepkáčov", ktorý ešte teplý poteší ako sladký nákyp na obed a po vychladnutí ako zákusok ku kávičke. 

Ingrediencie
1 kilogram jablká strúhané
2 hrnčeky ryžová múka
  balík prášok do pečiva
  hrnček cukor
2 čajové lyžičky ghee maslo
2 kusov vajce
2 čajové lyžičky škorica
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Jablká nastrúhame na hrubšom strúhadle a dochutíme škoricou. 

Mrvenička: Ryžovú múku zmiešame s kypriacim práškom a cukrom. Pridáme 2 až 3 vajcia, štipku soli a 2 ČL rozpusteného ghee masla.

Po zmiešaní by mala mať mrvenička konzistenciu ako mierne vlhká hlina - je sypká, no po stlačení zostáva pokope. 

Plech vystelieme papierom na pečenie alebo použijeme silikónovú formu. 

Na dno nasypeme asi 2/3 mrveničky. Na mrveničku rozotrieme jablká a na vrch nasypeme zvyšnú mrveničku. Pred pečením ešte vrch koláčika posypeme 1ČL cukru, ktorý spraví pri pečení karamel. 

Pečieme pri 180°C asi 35 až 45 min. - záleží od hrúbky koláčika. 

Dobrú chuť :-) 

Doplňujúce poznámky

Koláčik pri dodržaní rovnakých pomerov funguje aj s klasickou pšeničnou múkou. Alebo môžeme časť múky nahradiť pohánkovou, ovsenou, cirokovou, mandľovou či kokosovou múkou. 

Prípadne môžeme vrch koláčika pred pečením posypať orechmi. 

Výnos
1 forma
Celkový čas
55 minút
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
40 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama