
Slavka K | Veľkonočné linecké pečivo
Tradičné linecké pečivo u nás nesmie chýbať ani na Veľkú noc.
Cesto: | ||
250 | gramov | maslo |
120 | gramov | práškový cukor |
380 | gramov | hladká múka |
3 | kusov | žĺtok |
Dokončenie: | ||
1 | kus | džem |
V robote metličkami na miesenie prešľaháme maslo izbovej teploty, nakrájané na menšie kúsky s práškovým cukrom.
Na nižších otáčkach postupne prisypeme múku a nakoniec pridáme žĺtky. Cesto môžeme ešte ručne pemiesiť. Zabalíme ho do potravinovej fólie a dáme aspoň na 1 hodinu do chladničky.
Vychladené cesto vyvaľkáme a vykrajujeme rôzne tvary, polovicu s otvorom. Pečieme na plechu s papierom na pečenie pri teplote cca 170°C cca 10 minút, okraje by mali chytiť zlatistý nádych.
Vychladnuté pečivo spojíme džemom a posypeme práškovým cukrom.

Slavka K
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty