
dasa_ | Cícerový paprikáš s batatom
Cícerový paprikáš s batatom je chutné vegetariánske jedlo, ktoré kombinuje bohatú chuť paprikového základu so sladkosťou batatov a výživným cícerom. Vynikajúca harmónia chutí a vôní.
Ingrediencie
2 | kusov | cibuľa |
1 | čajová lyžička | mletá červená paprika |
1⁄2 | čajová lyžička | údená mletá paprika |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
1 | polievková lyžica | paradajkový pretlak |
1 | kus | batat |
1 | plechovka | cícer |
1 | polievková lyžica | olej |
Postup
Dáme variť asi 1 liter vody. Cibuľu očistíme, nakrájame na kocky a orestujeme na oleji.
Na krátko stiahneme z ohňa, zasypeme mletou paprikou, premiešame a zalejeme asi pol litrom vriacej vody. Privedieme k varu a varíme až kým sa skoro všetka voda neodparí.
Znova zalejeme vriacou vodou a necháme dusiť. Vďaka tomuto postupu vznikne chutná hustá omáčka.
Batát očistíme, nakrájame na malé kocky a pridáme k cibuľovému základu. Pridáme paradajkový pretlak, soľ premiešame a dusíme do mäkka.
Ak je treba, doplníme vriacu vodu, aby bolo dostatok omáčky.
Nakoniec pridáme uvarený cícer (z konzervy). Spolu privedieme k varu a krátko prevaríme.
Podávame s ryžou alebo s haluškami či knedľou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Jednoduchá praženica z čerstvých húb
Slavka K | Hubová praženica
Jednoduchá praženica z čerstvých húb
Čo s čerstvo nazbieranými hubami? Šup s nimi do jednoduchej hubovej praženice.
Tvarohový koláč s jablkami
dasa_
Tvarohový koláč s jablkami
Tvarohový koláč s jablkami je dokonalým spojením chutí – krehké maslové cesto, vrstva sladkého džemu, šťavnaté strúhané jablká a bohatý tvarohový k