
dasa_ | Cuketová fašírka s cícerom
Výborné fašírky s cuketou a cícerom pečené v rúre. Ďalšia možnosť ako spotrebovať úrodu zo záhrady
Ingrediencie
1 | kus | cuketa |
200 | gramov | cícer |
1 | kus | vajce |
7 | polievkové lyžice | strúhanka |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
1⁄2 | čajová lyžička | granulovaný cesnak |
1⁄2 | čajová lyžička | mleté čierne korenie |
1⁄2 | čajová lyžička | mletá rasca |
1⁄2 | čajová lyžička | grilovacie korenie |
2 | polievkové lyžice | olej |
Postup
Množstvá v recepte sú orientačné, všetko závisí od veľkosti cukety.
Cuketu rozpolíme, odstránime stred a na hrubo nastrúhame. Osolíme a necháme cca 10 minút oddýchnuť. Vyžmýkame, šťavu vylejeme. Pridáme vajce, všetky koreniny, konzervovaný cícer zlejeme, nahrubo popučíme napríklad vidličkou. Všetko spolu zmiešame. Postupne prisýpame strúhanku a premiešavame.
Pokiaľ máte radšej výraznejšiu chuť, miesto granulovaného cesnaku pridajte dva prelisované strúčiky cesnaku a jednu malú, na veľmi jemno nakrájanú cibuľku.
Na plech dáme papier na pečenie, nalejeme olej a rovnomerne ho rozotrieme po ploche. Rúru predhrejeme na 180 stupňov.
Do malej misky nasypeme zvyšnú strúhanku. Lyžicou odoberáme množstvo hmoty akurát na fašírku. Obalíme v strúhanke a vyformujeme fašírku. Položíme na plech. Postupujeme do spotrebovania hmoty.
Plech vložíme do rúry a pečieme 15 minút. Plech vyberieme, fašírky opatrne otočíme a pečieme ďalších 15 minút.
Podávame napríklad so zemiakmi a zeleninovým šalátom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.
Bravčové karé na šampiňónoch
Martuška 123 | Bravčové karé na šampiňónoch
Bravčové karé na šampiňónoch
Šťavnaté bravčové karé dusené na šampiňónoch. Rýchly a chutný recept na obed či večeru z bravčového mäsa pre celú rodinu. Ako príloha sa hodí ryža.