reklama

Cuketová fašírka s cícerom

Pridal/a dasa_ dňa 26. 08. 2021 - 18:07 - Recepty dasa_
Cuketová fašírka s cícerom, Hlavné jedlá, recept, dasa_

dasa_ | Cuketová fašírka s cícerom


reklama

Výborné fašírky s cuketou a cícerom pečené v rúre. Ďalšia možnosť ako spotrebovať úrodu zo záhrady Úsmev

Ingrediencie
1 kus cuketa
200 gramov cícer
1 kus vajce
7 polievkové lyžice strúhanka
1⁄2 čajová lyžička soľ
1⁄2 čajová lyžička granulovaný cesnak
1⁄2 čajová lyžička mleté čierne korenie
1⁄2 čajová lyžička mletá rasca
1⁄2 čajová lyžička grilovacie korenie
2 polievkové lyžice olej
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Množstvá v recepte sú orientačné, všetko závisí od veľkosti cukety.

Cuketu rozpolíme, odstránime stred a na hrubo nastrúhame. Osolíme a necháme cca 10 minút oddýchnuť. Vyžmýkame, šťavu vylejeme. Pridáme vajce, všetky koreniny, konzervovaný cícer zlejeme, nahrubo popučíme napríklad vidličkou. Všetko spolu zmiešame. Postupne prisýpame strúhanku a premiešavame.

Pokiaľ máte radšej výraznejšiu chuť, miesto granulovaného cesnaku pridajte dva prelisované strúčiky cesnaku a jednu malú,  na veľmi jemno nakrájanú cibuľku.

Na plech dáme papier na pečenie, nalejeme olej a rovnomerne ho rozotrieme po ploche. Rúru predhrejeme na 180 stupňov.

Do malej misky nasypeme zvyšnú strúhanku. Lyžicou odoberáme množstvo hmoty akurát  na fašírku. Obalíme v strúhanke a vyformujeme fašírku. Položíme na plech. Postupujeme do spotrebovania hmoty.

Plech vložíme do rúry a pečieme 15 minút. Plech vyberieme, fašírky opatrne otočíme a pečieme ďalších 15 minút.

Podávame napríklad so zemiakmi a zeleninovým šalátom.

Výnos
3 Porcie
Celkový čas
40 minút
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama