
M.á.r.i.a | Cviklové halušky s tvarohom a slaninkou
Cvikla patrí tiež k jeseni a tak ju treba zaradiť do jedálnička. Nemusí to byť vždy len šalát, polievka.... v jesennom počasí si môžeme dať aj sýtejšie jedlo
3 | kusov | cvikla |
400 | gramov | polohrubá múka |
1 | kus | vajce |
1 | čajová lyžička | soľ |
250 | gramov | tvaroh hrudkový |
50 | gramov | slanina |
Cviklu uvaríme alebo upečieme v alobale do mäkka (asi 60 min). Ak si kúpite varenú cviklu, tento krok odpadá.
Slaninu nakrájam na kocky a dám spražiť. Očistenú nakrájam na menšie kusy a s pridaním trochu vody ju rozmixujem na kašu. Pridám vajce, soľ a postupne podľa potreby pridávam múku aby som vymiešala nie moc tuhé cesto na halušky.
Vyvarím v osolenej vode asi 5-7 min., zalejem teplou vodou a scedím, halušky dám do misy so spraženou masťou, zamiešam. Na tanieri posypem tvaroh, pridám škvarky a trochu osolím ( použila som čiernu himalajskú). Na tanier som priložila aj cviklové chipsy.
Chipsy - z cvikle si škrabkou urobím plátky, ktoré vypražím na oleji alebo ak ich chcete ako mňamku tak si ich urobím viac a dám upiecť do rúry na plechu. Majú výbornú orieškovú chuť.

M.á.r.i.a

M.á.r.i.a

M.á.r.i.a
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Pekinské placky
Martuška 123 | Pekinské placky
Pekinské placky
Kysnuté cesto na závin aj rožky - bez kysnutia
JarushkaD | Záviny bez kysnutia
Kysnuté cesto na závin aj rožky - bez kysnutia
Tento recept mám od mojej mamy, takže má určite viac ako 50 rokov. Je výborný. V ceste je droždie, ale netreba čakať na kysnutie. Cesto je výborné na záviny, rožky, šatôčky...