reklama

Cviklové halušky s tvarohom a slaninkou

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 03. 11. 2022 - 12:21 - Recepty M.á.r.i.a
Cviklové halušky s tvarohom a slaninkou, Hlavné jedlá, recept, M.á.r.i.a

M.á.r.i.a


reklama

Cvikla patrí tiež k jeseni a tak ju treba zaradiť do jedálnička. Nemusí to byť vždy len šalát, polievka.... v jesennom počasí si môžeme dať aj sýtejšie jedlo Mrkám

Ingrediencie
3 kusov cvikla
400 gramov polohrubá múka
1 kus vajce
1 čajová lyžička soľ
250 gramov tvaroh hrudkový
50 gramov slanina
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Cviklu si uvaríme alebo upečieme v alobale do mäkka (asi 60 min.), to vtedy ak si nekúpite už varenú.

Slaninu nakrájam na kocky a dám spražiť. Očistenú nakrájam na menšie kusy a s pridaním trochu vody ju rozmixujem na kašu. Pridám vajce, soľ a postupne podľa potreby pridávam múku aby som vymiešala nie moc tuhé cesto na halušky.

Vyvarím v osolenej vode asi 5-7 min., zalejem teplou vodou a scedím, halušky dám do misy so spraženou masťou, zamiešam. Na tanieri posypem tvaroh, pridám škvarky a trochu osolím ( použila som čiernu himalajskú). Na tanier som priložila aj cviklové chipsy.

Chipsy - z cvikle si škrabkou urobím plátky, ktoré vypražím na oleji alebo ak ich chcete ako mňamku tak si ich urobím viac a dám upiecť do rúry na plechu. Majú výbornú orieškovú chuť.

Výnos
3 Porcie
Celkový čas
1 hod, 27 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod, 7 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama