M.á.r.i.a
Cvikla patrí tiež k jeseni a tak ju treba zaradiť do jedálnička. Nemusí to byť vždy len šalát, polievka.... v jesennom počasí si môžeme dať aj sýtejšie jedlo
3 | kusov | cvikla |
400 | gramov | polohrubá múka |
1 | kus | vajce |
1 | čajová lyžička | soľ |
250 | gramov | tvaroh hrudkový |
50 | gramov | slanina |
Cviklu si uvaríme alebo upečieme v alobale do mäkka (asi 60 min.), to vtedy ak si nekúpite už varenú.
Slaninu nakrájam na kocky a dám spražiť. Očistenú nakrájam na menšie kusy a s pridaním trochu vody ju rozmixujem na kašu. Pridám vajce, soľ a postupne podľa potreby pridávam múku aby som vymiešala nie moc tuhé cesto na halušky.
Vyvarím v osolenej vode asi 5-7 min., zalejem teplou vodou a scedím, halušky dám do misy so spraženou masťou, zamiešam. Na tanieri posypem tvaroh, pridám škvarky a trochu osolím ( použila som čiernu himalajskú). Na tanier som priložila aj cviklové chipsy.
Chipsy - z cvikle si škrabkou urobím plátky, ktoré vypražím na oleji alebo ak ich chcete ako mňamku tak si ich urobím viac a dám upiecť do rúry na plechu. Majú výbornú orieškovú chuť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
dasa_
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
Milujem túto omáčku, pripomína mi detstvo. Okrem klasickej sladkokyslej verzie s kôprom môžete vyskúšať aj verziu s medvedím cesnakom
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.