Výborný rýchly obed so zdravým lososom a tradičnou kôprovou omáčkou.
Ingrediencie
| 700 | gramov | fileta z lososa |
| 2 | polievkové lyžice | citrónová šťava |
| 100 | millilitrov | biele víno |
| 100 | millilitrov | rybací vývar |
| soľ | ||
| Kôprová omáčka: | ||
| 80 | gramov | maslo |
| 2 | polievkové lyžice | hladká múka |
| 200 | millilitrov | voda |
| 100 | millilitrov | mlieko |
| 100 | millilitrov | smotana na šľahanie |
| 2 | polievkové lyžice | kôpor |
Postup
Filet lososa nakrájame na 2 cm pásiky, ktoré zrolujeme a prepichneme špajlou, osolíme ich a pokvapkáme citrónovou šťavou.
Preložíme do vymasteného pekáča, podlejeme vínom a vývarom, zakryjeme a upečieme vo vyhriatej rúre pri 170 st. 15 minút.
Omáčka: Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, ktorú za stáleho miešania zalejeme vodou a mliekom, povaríme 15 minút, pridáme kôpor, smotanu a povaríme ešte 10 minút, dosolíme.
Podávame s varenými zemiakmi.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty