Zdá sa vám, že príprava každej nátierky je veľmi zložitá? Ak nájdete dobre ochutenú rybiu konzervu, máte vyhraté. Pre mňa je takouto konzervou Losos v paradajkovej omáčke a karí. Obsah konzervy je dosť malý. Preto sa oplatí urobiť nátierku. K dvom surovinám stačí primiešať iba trochu pažítky či niečo iné zelené a môžete natierať na chlebík.
Losos patrí u nás doma medzi slávnostné jedlá. Vyskúšali sme už veľa receptov. Tento je veľmi zaujímavý tým, že výborný výsledok dosiahnete aj s menším množstvom ryby.
Rodinná história hovorí, že môj pradedo nikdy nemohol mať na stole rizoto. Ako bývalý vojenský kuchár vedel, že rizoto je spôsob, ako menej mäsa rozdeliť medzi viacej osôb. On vždy musel mať svoj kus mäsa pekne vcelku, aby videl,, že dostal toľko, koľko mu podľa neho patrilo
Trochu som experimentovala a výsledok stál celkom zato. Na farbenie som použila sépiové farbivo, ktorým môžete pridať aj keď vyrábate domáce cestoviny. Chuť to nezmení len farebne to bude zaujímavé.