Obed na ktorom si určite pochutnáte
200 | gramov | bravčové plece |
1 | polievková lyžica | paradajkový pretlak |
1 | kus | cibuľa |
1 | kus | mrkva |
3 | polievkové lyžice | mrazený hrášok |
1⁄2 | kus | kápia |
400 | gramov | ryža |
trocha | soľ | |
trocha | čierne korenie | |
trocha | červená paprika sladká | |
zeleninový vývar | ||
Na posypanie: | ||
trocha | syr |
Na troche oleja najprv podusíme cibuľu. Pridáme na menšie kocky nakrájané mäso, kapiu, paradajkový pretlak ,mrkvu nakrájanú na kolieska a všetko chvíľu ešte spolu dusíme.
Osolíme, okoreníme, pridáme červenú sladkú papriku a hrášok.
Premyjeme ryžu a pripravíme vývar z bujónu. Ryžu a vývar pridáme k mäsu so zeleninou , hrniec prikryjeme a dáme do zohriatej rúry na 180-200 C asi na 30 min.
(Pomer je 1 hrnček ryže na 2 hrnčeky vývaru. Mne 400 g ryže vošlo do 2 hrnčekov, čiže 4 hrnčeky vývaru)
Hotové rizoto ešte necháme pár minút prikryté. Podávame s kyslými uhorkami a nastrúhaným syrom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
dasa_
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
Milujem túto omáčku, pripomína mi detstvo. Okrem klasickej sladkokyslej verzie s kôprom môžete vyskúšať aj verziu s medvedím cesnakom
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.