
Frommykitchendotcom | Rizoto z rúry
Obed na ktorom si určite pochutnáte
Ingrediencie
200 | gramov | bravčové plece |
1 | polievková lyžica | paradajkový pretlak |
1 | kus | cibuľa |
1 | kus | mrkva |
3 | polievkové lyžice | mrazený hrášok |
1⁄2 | kus | kápia |
400 | gramov | ryža |
trocha | soľ | |
trocha | čierne korenie | |
trocha | červená paprika sladká | |
zeleninový vývar | ||
Na posypanie: | ||
trocha | syr |
Postup
Na troche oleja najprv podusíme cibuľu. Pridáme na menšie kocky nakrájané mäso, kapiu, paradajkový pretlak, mrkvu nakrájanú na kolieska a všetko chvíľu ešte spolu dusíme. Osolíme, okoreníme, pridáme červenú sladkú papriku a hrášok.
Premyjeme ryžu a pripravíme vývar z bujónu. Ryžu a vývar pridáme k mäsu so zeleninou , hrniec prikryjeme a dáme do zohriatej rúry na 180-200 C asi na 30 min.
Pomer je 1 hrnček ryže na 2 hrnčeky vývaru. Mne 400 g ryže vošlo do 2 hrnčekov, čiže 4 hrnčeky vývaru.
Hotové rizoto ešte necháme pár minút prikryté. Podávame s kyslými uhorkami a nastrúhaným syrom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Hrnčekový perníkový koláč s čokoládou
dasa_ | Hrnčekový perníkový koláč s čokoládou
Hrnčekový perníkový koláč s čokoládou
Rýchly hrnčekový perník je ideálnym spôsobom ako zúžitkovať starší kompót, ktorý ostal od minulého roka.
Jednoduchá praženica z čerstvých húb
Slavka K | Hubová praženica
Jednoduchá praženica z čerstvých húb
Čo s čerstvo nazbieranými hubami? Šup s nimi do jednoduchej hubovej praženice.