
Martuška 123 | Šťavnaté kuracie prsia
Chutný obed z kuracieho mäsa v marináde s majonézou, poteší nielen v nedeľu.
500 | gramov | kuracie prsia |
trocha | maslo | |
olej | ||
trocha | soľ | |
trocha | mleté čierne korenie | |
Marináda: | ||
3 | polievkové lyžice | majonéza |
1 | kus | vajce |
3 | plátky | hladká múka |
1 | polievková lyžica | sójová omáčka |
1⁄2 | kus | citrónová šťava |
Kuracie prsia umyjeme, osušíme a narežeme na plátky. Okoreníme, osolíme a namočíme do marinády.
Marináda: zmiešame vajíčko, majonézu, múku, sójovú omáčku a citrón. Premiešame a dáme do nej prsia, dobre obalíme a dáme asi na 3-4 hod do chladničky.
Potom kuracie rezne krátko ich opečieme na vymastenej panvici z oboch strán. Preložíme na pekáč. Na každý kúsok dáme plátok masla, podlejeme trochou vodou a pečieme v rúre cca 20-25 min pri teplote cca 220 °C.
Podávame s opekanými zemiakmi alebo ryžou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty