reklama

Tuniaková fašírka

Pridal/a Dzeny dňa 28. 07. 2025 - 09:38 - Recepty Dzeny
Tuniaková fašírka, Hlavné jedlá, recept, Dzeny

Dzeny | Tuniaková fašírka


reklama

Perfektná rýchlovka na obed alebo večeru. Je to nad očakávanie chutné a fakt bez práce.

Ingrediencie

300 gramov tuniak vo vlastnej šťave
1 kus cibuľa
2 kusov vajce
100 gramov ovsené vločky
2 strúčiky cesnak
1 čajová lyžička majoránka
  trocha soľ
  trocha mleté čierne korenie
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou

Postup

Z tuniakových konzerv zlejeme šťavu, 300 g je orientačné množstvo, môže byť 280 aj 320... ako sa vám podarí nakombinovať konzervy:)

Všetky ingrediencie zmiešame a rozmixujeme. 

Ingrediencie na tuniakovú fašírku rozmixujeme.
Foto: Foto: Dzeny

Ak sa vám zdá hmota príliš riedka môžete pridať vločky, ak príliš hustá, pridajte vajíčko.

Formu na chlieb alebo srnčí chrbát vystelieme papierom na pečenie a z hmoty vytvarujeme bochník, ako keď robíme normálnu fašírku. Len je to trochu menšie.

Tuniakovú fašírku pečieme v pekáči vystlanom papierom na pečenie.
Foto: Dzeny

 

Pečieme na 180 st cca 25 minút.

Po upečení fašírku pokrájame na hrubšie plátky.
Foto: Dzeny

Fašírku potom pokrájame na hrubšie plátky a podávame s čím chceme, my sme si dali zemiaky pečené v teplovzdušnej fritéze a dip z jogurtu, medu, dijon horčice a kôpru.

Doplňujúce poznámky

Robila som to prvýkrát, myslím, že by sa z toho dali urobiť aj malé fašírky obalené v strúhanke. To vyskúšam nabudúce. 

Nutričné hodnoty pre jednu porciu podľa GPT:) 
Jedna porcia je štvrtina celej fašírky.
🔥 kalórie  229
🥚 bielkoviny   26
🥑 tuky    4,8
🍞 sacharidy   20
🌾 vláknina    3,2
📈 glykemický index   48
 

Výnos
4 porcie
Celkový čas
30 minút
Čas prípravy
5 minút
Čas varenia / pečenia
25 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama