
Dzeny | Tuniaková fašírka
Perfektná rýchlovka na obed alebo večeru. Je to nad očakávanie chutné a fakt bez práce.
Ingrediencie
300 | gramov | tuniak vo vlastnej šťave |
1 | kus | cibuľa |
2 | kusov | vajce |
100 | gramov | ovsené vločky |
2 | strúčiky | cesnak |
1 | čajová lyžička | majoránka |
trocha | soľ | |
trocha | mleté čierne korenie |
Postup
Z tuniakových konzerv zlejeme šťavu, 300 g je orientačné množstvo, môže byť 280 aj 320... ako sa vám podarí nakombinovať konzervy:)
Všetky ingrediencie zmiešame a rozmixujeme.

Ak sa vám zdá hmota príliš riedka môžete pridať vločky, ak príliš hustá, pridajte vajíčko.
Formu na chlieb alebo srnčí chrbát vystelieme papierom na pečenie a z hmoty vytvarujeme bochník, ako keď robíme normálnu fašírku. Len je to trochu menšie.

Pečieme na 180 st cca 25 minút.

Fašírku potom pokrájame na hrubšie plátky a podávame s čím chceme, my sme si dali zemiaky pečené v teplovzdušnej fritéze a dip z jogurtu, medu, dijon horčice a kôpru.
Robila som to prvýkrát, myslím, že by sa z toho dali urobiť aj malé fašírky obalené v strúhanke. To vyskúšam nabudúce.
Nutričné hodnoty pre jednu porciu podľa GPT:)
Jedna porcia je štvrtina celej fašírky.
🔥 kalórie 229
🥚 bielkoviny 26
🥑 tuky 4,8
🍞 sacharidy 20
🌾 vláknina 3,2
📈 glykemický index 48
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty