reklama

Celozrnná špaldová pizza

Pridal/a sedita321123 dňa 13. 11. 2022 - 22:15 - Recepty sedita321123
Celozrnná špaldová pizza, Iné recepty, recept, sedita321123

sedita321123 | Celozrnná špaldová pizza


reklama

Pizza z celozrnnej špaldovej múky, zdravšia verzia.

Ingrediencie
Cesto:
250 gramov múka celozrnná špaldová
7 gramov droždie čerstvé
1⁄2 čajová lyžička soľ
25 millilitrov olivový olej
175 millilitrov voda vlažná
Paradajkový základ:
  trocha paradajkový pretlak
  olej
  čierne korenie
  tymian
  soľ
  cesnak
Obloha:
  šampiňóny
  olivy
  trocha paradajky
  cibuľa
  cesnak
  pološtiepok
  syr
  kyslá smotana
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Do misy dáme múku, soľ, rozdrobené droždie a premiešame. Pridáme olej a vlažnú vodu. Vareškou miešame, kým sa suroviny spoja a cesto sa prestane lepiť. Potom ho posypeme trochou múky, zakryjeme utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť cca 90 minút.

Vykysnuté cesto vyberieme na pomúčenú dosku, rukami dôkladne premiesime, rozdelíme na 2 časti a každú sformujeme do tvaru bochníka. Každý bochník roztlačíme, natiahneme alebo rozvaľkáme na veľkosť formy na pizzu (priemer 30 cm) vystlanej papierom na pečenie.

Pizzu vo forme natrieme paradajkovým základom, posypeme strúhaným pološtiepkom a obložíme zeleninou a plátkami syra. Vrch posypeme bazalkou, navrstvíme kôpky kyslej smotany a dáme piecť do rúry vyhriatej na 230 °C.

Pečieme do chrumkava cca 8-10 minút.

Dobrú chuť!

Výnos
2 Porcie
Celkový čas
1 hod, 50 minút
Čas prípravy
1 hod, 40 minút
Čas varenia / pečenia
10 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama